ПОШТУЈУЋИ УВЕДЕНЕ МЕРЕ, НА СОМБОРСКОМ БАЗЕНУ У ИСТО ВРЕМЕ МОЖЕ БИТИ НАЈВИШЕ 600 А НА „ШТРАНДУ“ 500 ЉУДИ
ПОШТУЈУЋИ УВЕДЕНЕ МЕРЕ, НА СОМБОРСКОМ БАЗЕНУ У ИСТО ВРЕМЕ МОЖЕ БИТИ НАЈВИШЕ 600 А НА „ШТРАНДУ“ 500 ЉУДИ

На основу предлога мера Завода за јавно здравље Сомбор, Штаб за ванредне ситуације града Сомбора је донео наредбе које треба да утичу на спречавање ширења заразне болести КОВИД-19 на територији Сомбора. Једна од мера подразумева да се на јавним купалиштима oграничава окупљање и да на сваких 100 квадратних метара површине купалишта може бити по 15 особа, уз поштовање дистанце од 1,5 метра у свим правцима.

Из Спортског центра „Соко“ који управља Градским базеном и купалиштем „Штранд“ у Сомбору, кажу да на основу површине комплекса отвореног градског базена у Сомбору и уважавајући предвиђене мере, на овом купалишту у исто време може боравити највише 950 купача. Такође, на основу површине Градског купалишта „Штранд“ и поштујући прописане мере, на овом објекту у исто време може бити до 840 људи.

Иако предвиђене мере дозвољавају боравак много више купача, менаџмент Спортског центра „Соко“ је одлучио да на отвореном градском базену у исто време може бити највише 600, а на „Штранду“ 500 људи. Из ове установе напомињу да је посета на купалиштима у последњих неколико дана била далеко мања од предвиђених ограничења, али и да се дезинфекција објеката врши два пута дневно.

„Купачи су у обавези да изврше дезинфекцију руку и прођу кроз дезинфекциону баријеру, а на благајни објекта, пре уласка, купачима се мери температура. Лежаљке су постављене на захтеваној удаљености, а спасиоци упозоравају купаче на обавезу придржавања тражених мера. Надзор над спроведеним мерама се врши од стране надлежних органа“, стоји у допису Спортског центра „Соко“.

Из ове установе кажу да се узорковање воде на хемијску и микробиолошку исправност врши редовно, а да анализирани узорак базенске воде хемијским и микробиолошким квалитетом одговара захтевима Правилника о здравственој исправности базенских вода (Сл.Гласник РС 30/2017), односно да се вода може користити за рекреацију и рехабилитацију.

„Апелујемо купаче да се поношају одговорно и да се придржавају прописаних мера“, поручују из СЦ „Соко“.

Оставите одговор