ПОМОЗИМО ЈЕДАНАЕСТОГОДИШЊЕМ МИЛАНУ ИЗ СИВЦА
ПОМОЗИМО ЈЕДАНАЕСТОГОДИШЊЕМ МИЛАНУ ИЗ СИВЦА

Фондација „Буди хуман – Александар Шапић“ прикупља новчана средства за лечење једанаестогодишњег Милана Бјелића из Сивца.

Милан је рођен 13. новембра 2010. године у Сомбору, као здраво дете. Развој је текао уредно до његовог првог рођендана, када престаје да говори речи које је научио. Престаје да се игра и занима за околину, плаче без разлога. Нешто пре треће године добија први напад и лекари убрзо постављају дијагнозу епилепсије. Након тога уследила су многа испитивања и дијагностика. Урађена је магнетна резонанца главе која описује обилна оштећења на малим крвним судовима мозга, а услед честих озбиљних упала плућа. Рађена је бронхоскопија, биопсија плућа и ЦТ главе.

Снимак главе описује васкуларне, мекоткивне и ожиљне промене отворене етиологије. Све време током година прате га хипогликемије, понекад праћене ургентном хоспитализацијом и терапијом. Милан добија и дијагнозу, хипопитуитаиризам која је требало да објасни хипогликемијске кризе међутим и поред терапије хормоном раста, оне су се наставиле. Дечак когнитивно све више заостаје за свој узраст, добија и дијагнозу лаке менталне ретардације и неспецифичног аутистичног спектра. Он не може да запамти већину ствари које учи, не уме да чита, неправилно изговара речи и не уме да контролише емоције.

Поред више година испитивања, снимања, генетских анализа, Милан није добио коначну дијагнозу која би објаснила све његове симптоме, стога се лечи само симптоматски. Он је весело, насмејано дете које воли другаре, а да би напредовао, потребно је да уради генетско тестирање у иностранству, у циљу добијања тачне дијагнозе. Средства су му потребна и за третмане матичним ћелијама, специјалистичке и контролне прегледе, за рехабиитацију, лабораторијске анализе, суплементе, медикаменте, медицински потрошни материал, као и за путне торошкове и смештај.

Родитељи су до сад сами сносили трошкове лечења и исцрпели све ресурсе, стога се обраћају свим људима добре воље да помогну Милану, како би овај дечак имао безбрижније детињство и могао да ужива у одрастању уз свог брата и сестру.

Сви који желе да помогну Милану Бјелићу то могу учинити слањем СМС поруке са бројем 1008 и на 3030.

СМС поруке се могу слати и из Швајцарске, а потребно је уписати хуман1008 и полати на број 455.

Динарски рачун за уплату помоћи је: 160-6000000856660-84

Ддевизни рачун је: 160600000085724090
IBAN: RS35160600000085724090
SWIFT/BIC: DBDBRSBG