ПОКРАЈИНСКИ ШКОЛСКИ КАЛЕНДАРИ УСАГЛАШЕНИ СА РЕПУБЛИЧКИМ
ПОКРАЈИНСКИ ШКОЛСКИ КАЛЕНДАРИ УСАГЛАШЕНИ СА РЕПУБЛИЧКИМ

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш донео је правилнике о школском календару за основне и средње школе на територији АП Војводине, за школску 2020/2021. годину, који су објављени у Службеном листу.

Покрајински школски календари усаглашени су са републичким, када је реч о почетку и крају школске године, стога ће школска година и у Војводини почети у уторак, првог септембра 2020. године, а прво полугодиште трајаће до 23. децембра. Након зимског распуста ђаци се враћају у школске клупе у понедељак, 18. јануара 2021. године.

Завршетак наставне године и овај пут зависи од наставног плана за основне и средње школе. Ученици основних школа неће имати ниједну наставну суботу, док ће средњошколци имати само једну, 5. септембра 2020. године.

Правилници о школском календару за основне и средње школе на територији АП Војводине за школску 2020/2021. годину ступиће на снагу осмог дана од дана објављивања у Службеном листу АПВ.

Оставите одговор