ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР ЗА ПРИВРЕДУ И ТУРИЗАМ ПОСЕТИО СОМБОР
ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР ЗА ПРИВРЕДУ И ТУРИЗАМ ПОСЕТИО СОМБОР

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и председник Скупштине Града Сомбора Зоран Рус састали су се данас са покрајинским секретаром за привреду и туризам Ненадом Иванишевићем и подсекретаром Покрајинског секретаријата за привреду и туризам Славољубом Арсенијевићем. На састанку се говорило о туристичким потенцијалима Града Сомбора, као и о подстицајима за привреду и туризам које Покрајински секретаријат пружа путем различитих конкурса.

За градоначелника Сомбора приоритет је довођење нових инвестиција у Град, а након данашњег састанка, истакао је да ће сарадња Града са Сектераријатом бити на још вишем нивоу.

  • Ми смо представили наше потенцијале везано за туризам, јер сматрамо да у Сомбору сигурно има јако пуно потенцијала. Разговарали смо на тему привреде јер приоритет пре свега, мене и мог тима, је улагање у привреду и довођење нових инвестиција. Говорили смо о могућностима конкурисања Града Сомбора за средства која издвајају Секретаријат за привреду и туризам, тако да смо упознати са свим оним конкурсима које ће Секретаријат расписивати у будућности. Свакако да смо се дотакли и теме родне равноправности, као и улагања у омладину и сложили смо се да Град Сомбор иде у добром смеру што се тиче овога дела, а сигуран сам да ће у будућности сарадња Града Сомбора и Секретаријата за привреду и туризам бити на још вишем нивоу, изјавио је Ратковић.

Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић рекао је да је сарадња Секретаријата са Градом била солидна и да је Сомбор у претходне четири године користио педесетак милиона динара кроз конкурсе Секретаријата.

  • Ми мислимо да може више, мислимо да може боље, мислимо да градоначелник има тим који може да понуди пројекте. Секретаријат је добио повећање буџета за 66%, и имамо у плану неких 400 милиона динара који путем конкурса треба да буду подељени у привреди и у туризму, али и неких педесетак милиона за запошљавање и самозапошљавање, казао је Иванишевић.

Он је додао да ће се почетком наредне године организовати инфо дани за привреднике, како би се они упознали са програмима Секретаријата, али и са програмима других организација које ће пружити подршку привреди у наредном периоду.

Иванишевић је такође истакао да Сомбор јесте туристички град и да има озбиљног простора за даљу сарадњу на овом пољу.

Оставите одговор