ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР ЗА ПРИВРЕДУ И ТУРИЗАМ ПОСЕТИО БАЧКИ МОНОШТОР
ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР ЗА ПРИВРЕДУ И ТУРИЗАМ ПОСЕТИО БАЧКИ МОНОШТОР

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић боравио је у радној посети Граду Сомбору, где су му домаћини били члан Градског већа за област родне равноправности Слађана Радин и помоћница градоначелника за област економског развоја и туризма Јована Миљевић.

Иванишевић је посетио Бачки Моноштор где је обишао самосталне занатске радње и разговарао са локалним занатлијама о тренутном стању у занатству и локалном туризму, као и на који начин Секретаријат може да помогне.

  • Стари занати морају да буду део туристичке понуде на територији Аутономне покрајине и ми управо завршавамо један конкурс где желимо да подигнемо туристичке потенцијале, а у њих свакако треба да буду уклопљени и стари занати. Обилазећи та постројења и та мала места, видели смо потребу за подршком женском предузетништву. Значи, хоћемо да имамо један комплетан приступ, рекао је покрајински секретар Иванишевић. Он је истакао да је намера да се помогне женском предузетништву јер жене тренутно нису ни 50% власници туристичких потенцијала и привредних друштава.

Покрајински секретар и његови сарадници обилазе Војводину како би стекли директан увид у стање на терену, да би на основу тога Покрајина за следећу годину што боље таргетирала конкурсе и уложила средства у области којима је то најпотребније.

Иванишевић је поручио да ће Секретаријат ове године, у сарадњи са Туристичком организацијом Војводине, издвојити новац како би се боље испромовисали локални туристички потенцијали попут оних које има Бачки Моноштор.

Оставите одговор