ПОКЛОНИ ЗА СТИЦАЊЕ ЗНАЊА О САОБРАЋАЈУ ПОДЕЉЕНИ СВИМ ВРТИЋИМА
ПОКЛОНИ ЗА СТИЦАЊЕ ЗНАЊА О САОБРАЋАЈУ ПОДЕЉЕНИ СВИМ ВРТИЋИМА
  • Post category:Друштво

Како би се најмлађи суграђани што пре упознали са правилима понашања у саобраћају, Савет за безбедност саобраћаја града Сомбора обезбедио је едукативне поклоне за све градске и сеоске вртиће. Поклоне који су се састојали од саобраћајних знакова, друштвених игара, прслука, тепиха, полицијске капе и едукативних приручника уручили су данас вртићима представници Савета за безбедност саобраћаја на челу са градоначелником Антониом Ратковићем, као и представници локалне самоуправе.

У оквиру ове посете, представници Града и Савета разговарали су са малишанима о основним саобраћајним правилима и понашању у саобраћају, а градоначелник је истакао велико задовољство што је имао прилику да се дружи са најмлађим суграђанима:

“Већина активности Савета за безбедност саобраћаја усмерена су управо ка нашим најмлађим учесницима, почевши од поделе ауто седишта, седишта за бицикле, такође опрема за вртиће коју смо и данас имали прилику да поделимо, како у градским, тако и у сеоским вртићима. Затим имамо едукације које нас очекују у наредним месецима које ћемо вршити са нашим најмлађим учесницима у саобраћају. Оно што је веома битно и што апелујем на све наше родитеље и суграђане да буду узор својој деци када учествују у саобраћају и хвала васпитачицама што вредно раде на едукацији наших малишана”, рекао је Ратковић.

Градоначелник је додао и да се све активности Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора финансирају од казни несавесних возача.