ПОГОРШАВА СЕ ЕПИДЕМИЈСКА СИТУАЦИЈА У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ! У СОМБОРУ 168 ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНЕ
ПОГОРШАВА СЕ ЕПИДЕМИЈСКА СИТУАЦИЈА У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ! У СОМБОРУ 168 ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНЕ

Епидемијска ситуација на територији Западнобачког округа је погоршана, а највећи скок оболелих од вируса Ковид-19 је у Кули, где има 421 активан случај, скоро дупло више него претходне недеље. У Сомбору тренутно има 168 активних случајева, у Апатину 53 и Оџацима 46, кажу у Заводу за јавно здравље.

У Западнобачком округу је за седам дана удвостручен број оболелих од корона вируса и има скоро 700 активних случајева, више је прегледа у Ковид амбулантама, али и више вакцинисаних. У округу је до сада 9.805 грађана завршило имунизацију.

  • Највише вакцинисаних и ревакцинисаних грађана је у Сомбору 5.260, у Апатину је процес имунизације завршило 1.391 пацијент, у Дому здравља Кула 1.657, а у Оџацима 1.497 особа, каже др Гордана Цветић, епидемиолог Завода за јавно здравље у Сомбору.

Дом здравља у Сомбору је до сада дао 15.095 доза вакцина, док је сомборска болница вакцинисала 1.394 грађана, што значи да је укупно дато 16.489 доза вакцине, а 5.902 грађана су ревакцинисана.

  • Имамо све вакцине од Синофарма, до Фајзера, Спутњика и Астра З. За грађане који се пријаве преко портала Е-управа на располагању су вакцине сва четири произвођача. Имунизација у Градској хали „Мостонга“ се одвија у две смене и по списковима које добијамо од Е-управе. Повећан је број прегледа у Ковид амбуланти, па смо за само седам дана обавили 241 преглед, а било је 58 ПЦР позитивних пацијената на корона вирус. Према Опрштој болници „Др Радивој Симоновић“ Сомбор смо упутили 42 пацијента. На дневном нивоу имамо око 15 позитивних на корону, наводи др Здравко Хлодик, координатор за масовну имунизацију у Сомбору.

У Сомбору, Апатину, Оџацима и Кули још увек је на снази ванредна ситуација, а будући да расте број оболелих о укидању ових мера још увек се не размишља.

Погоршање је и те како видљиво кажу у сомборској болници, где се на Ковид одељењу лечи 26 пацијената од којих су три на респиратору. (РТВ)

Видео прилог можете погледати ОВДЕ.

This Post Has One Comment

  1. Milena

    Pa zatvarajte skole za pocetak sta deca mogu da se razbole

Оставите одговор