ПОДРШКА ПРЕДСТАВНИЦИМА СОМБОРА НА ФЕСТИВАЛУ „СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ“
ПОДРШКА ПРЕДСТАВНИЦИМА СОМБОРА НА ФЕСТИВАЛУ „СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ“
  • Post category:Друштво

Димитрије Костић – вокал и плесачи Антониа Шош, Лејла Цветковић, Чаба Киш и Мирјана Нинков представљаће град Сомбор на највећем музичко-сценском такмичењу „Србија у ритму Европе“, на којем деца и млади од 14 до 21 године својим наступом представљају и једну од европских земаља.

Овогодишње финале заказано је за 5. септембар, уз директан пренос на Првој српској телевизији, а домаћин је град Чачак. Сомбор ће представљати Аустрију са песмом „Nobody but you“.

Заменица градоначелника Љиљана Тица пожелела је пуно среће представницима Сомбора на предстојећем финалу.

  • Нама је драго што наш град учествује на овој великој музичкој манифестацији, што окупља младе људе и што младим људима даје прилику за стицање искуства на сценском наступу, као и за размену искустава, рекла је Тица.

Директор фестивала „Србија у ритму Европе“ Давид Макевић захвалио се локалној самоуправи што је препознала вредност једног оваквог пројекта.

  • Већ неколико година за редом локална самоуправа града Сомбора препознаје вредност пројекта Србија у ритму Европе и за циљ има да постакне младе таленте. Ми се данас налазимо са представницима једног од 24 града који су укључени у реализацију нашег пројекта и самим тим ово је за њих ветар у леђа, казао је Макевић.

Представнике Сомбора у такмичењу „Србија у ритму Европе“ можете да подржите већ сада путем СМС гласања које ће трајати све до 5. септембра, када се закључује у директном телефизијском преносу.

Наше представнике можете да подржите већ сада путем СМС гласања које је отворено и трајаће све до 5. септембра, када ће бити затворено у директном телевизијском преносу фестивала на Првој српској телевизији.

За представнике Сомбора можете гласати тако што пошаљете СМС са текстом Песма 01 на број 1557.

Новина овогодишњег фестивала је другачији систем бодовања, где ће коначну оцену чинити 25% бодови стручног жирија фестивала, 25% бодови жирија градова, а 50% чиниће бодови остварени путем смс гласова.