ПОЧИЊЕ ПОСТАВЉАЊЕ НОВИХ КОНТЕЈНЕРА НА НОВОЈ СЕЛЕНЧИ
ПОЧИЊЕ ПОСТАВЉАЊЕ НОВИХ КОНТЕЈНЕРА НА НОВОЈ СЕЛЕНЧИ

Јавно комунално предузеће „Чистоћа“ Сомбор, почиње замену старих дотрајалих контејнера, новим направљеним од пластике.

Обезбеђено је 100 нових пластичних контејнера запремине 1.100 литара и 100 пластичних канти за комунални, односно кућни отпад. Узимајући у обзир више различитих фактора, одлучено је да највећи број контејнера буде постављен на јавне површине код колективног типа становања, где се као енергент за грејање током зимског периода користи гас.

  • План је да са заменом контејнера почнемо ове недеље. Крећемо од Нове Селенче из простог разлога што је овај део града, пре свега, прикључен на даљинско грејање, па самим тим постоји мања опасност од тога да људи у те контејнере бацају нешто друго, а што не спада у категорију комуналног отпада. Акција замене контејнера почиње већ сутра, од улице Славише Вајнера Чиче, Грује Дедића и Милете Протића, каже директор ЈКП „Чистоћа“, Душко Секулић. Он додаје и да је у плану подела још 100 нових контејнера након ванредног стања, од којих ће део бити распоређен на територију Нове Селенче, а други део у центру града, како би се на тај начин допринело лепшој естетској слици града.

Секулић је истакао да је веома важно да се грађани придржавају упутства које се односи на строгу забрану бацања ужареног пепела и материјала који могу изазвати пожар, јер су контејнери израђени од пластике.

Градоначелница Сомбора, Душанка Голубовић је рекла да ће овом акцијом бити замењен један део контејнера и нагласила, да је намера надлежних да нове посуде за отпад буду одржаване на адекватнији начин него претходне.

  • За нас је од великог значаја то што је ЈКП „Чистоћа“ предузела радње којима ћемо заправо један значајан део негативних коментара грађана, на тему одлагања комуналног отпада, на овај начин заправо уважити, изаћи томе у сусрет и пронаћи адекватно решење. У смислу одговарајућег управљања отпадом, ово представља један мали корак у томе да се овај ланац једног дана заокружи у складу са свим стандардима, рекла је Душанка Голубовић. Она је подсетила да је управо на иницијативу грађана, прошле године промењен концепт „Месеца чистоће“, те да су обезбеђени посебни контејнери за складиштење кабастог отпада. Градоначелница је истакла да је ова акција само једна у низу спроведних активности, које доприносе чистијем Сомбору и задовољнијим грађанима.

Градоначелница Сомбора је подсетила, да је „Месец чистоће“ због ванредног стања одложен.

  • Штаб за ванредне ситуације града Сомбора је на самом почетку ванредног стања донео одлуку да до даљњег одложи акцију „Месец чистоће“. Апелујем на грађане да не избацују комунални отпад на улицу, јер ће свако ко то уради бити санкционисан, услед потребе за већим одржавањем комуналног реда на територији Града Сомбора, нагласила је Душанка Голубовић.

Оставите одговор