ПОЧИЊЕ ЕВИДЕНТИРАЊЕ ДЕЦЕ ЗА УПИС У ОСНОВНУ ШКОЛУ
ПОЧИЊЕ ЕВИДЕНТИРАЊЕ ДЕЦЕ ЗА УПИС У ОСНОВНУ ШКОЛУ

Одељење за образовање Градске управе града Сомбора расписало је оглас за упис деце у први разред основне школе за школску 2021/2022. годину.

Пријављивање деце за упис у први разред основне школе (у градским и сеоским основним школама) вршиће се у периоду од 01. до 26. фебруара 2021. године.

У први разред уписују се деца рођена од 1. марта 2014. године до 1. марта 2015. године. Дете старости од шест до шест и по година (по жељи родитеља) може да се упише у први разред након провере спремности за полазак у школу, такође, дете старости од седам и по година, које због болести или неких других разлога није уписано у први разред, може да се упише у први или одговарајући разред након провере знања.

Пријављивање деце за упис у први разред основне школе врше родитељи, односно старатељи или орган старатељства за децу под старатељством.

Пријављивање деце у градске основне школе вршиће се у Одељењу за образовање Градске управе града Сомбора, Трг цара Уроша 1, Сомбор (зграда „Жупаније), соба број 9 у приземљу, сваког радног дана од 08 до 15 часова по следећем распореду:

ОШ “ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“ СОМБОР од 1. фебруара до 5. фебруара 2021. године
ОШ „НИКОЛА ВУКИЋЕВИЋ“ СОМБОР од 8. фебруара до 12. фебруара 2021. године
ОШ „БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО“ СОМБОР од 8. фебруара до 12. фебруара 2021. године
ОШ „АВРАМ МРАЗОВИЋ“ СОМБОР од 17. фебруара до 19. фебруара 2021. године
ОШ „ИВО ЛОЛА РИБАР“ СОМБОР од 22. фебруара до 26. фебруара 2021. године

Пријављивање деце у насељеним местима: Алекса Шантић, Бездан, Бачки Брег, Бачки Моноштор, Чонопља, Дорослово, Гаково, Колут, Кљајићево, Растина, Риђица, Станишић, Стапар, Светозар Милетић и Телечка вршиће се такође од 01. до 26. фебруара 2021. године, у основним школама.

За пријаву детета родитељ/старатељ, на увид подноси: важећу личну карту са тачном адресом родитеља или старатеља и решење о старатељству за децу под старатељством.

Родитељи, односно старатељи који су позитивни на корона вирус или су у кућној изолацији, пријаву детета могу извршити телефоном на број: 025/468-117. Они који због пријаве долазе у зграду Градске управе дужни су да поштују прописане противепидемијске мере, односно да носе маску и држе дистанцу а на улазу ће им бити мерена температура.

Оставите одговор