ПОЧЕО СА РАДОМ РЕСТОРАН „ПЛАВА РУЖА“ У АПАТИНУ
ПОЧЕО СА РАДОМ РЕСТОРАН „ПЛАВА РУЖА“ У АПАТИНУ
  • Post category:Друштво

Након петогодишње паузе поново је отворен чувени апатински ресторан „Плава ружа“, један од ретких угоститељских објеката који је у региону препознат као гастрономски симбол Апатина. Дизајнерски освежен, преуређеног ентеријера, са новим јеловником, ресторан „Плава ружа“ данас је отворио своја врата за све госте. Менаџер Данијел Манце каже да су радови на преуређењу трајали четири месеца.

-Након четири месеца пажљивог састављања менија, бирања садржаја, опремања и преуређења успели смо да данас званично отворимо врата нашим гостима. Ентеријер је промењен тотално, али сам објекат је остао исти. Модернизован је, каже Манце, додајући да су на овом захтевном послу ангажована проверена имена из света уређења ентеријера. -На извођењу радова су ангажоване домаће фирме, архитекти и занатлије. Имитацију стене има свега неколико локала у Србији, она се скенира у каменолому и на основу тог скенирања се изводе радови у објекту, објашњава Манце. Ново издање овог чувеног ресторана поред луксузне опреме и елегантног уређења, нуди најбоља домаћа и страна јела, првокласну винску карту интернационалног формата. Јеловник је такав да има за свакога по нешто. Првенствено у понуди имамо сва јела од речне рибе, чувени рибљи паприкаш, наравно и јела са роштиља, разне стејкове и све из домаће кухиње. Понуда је типична војвођанска. Винска карта је једна од највећих у Војводини и прошла је кроз руке озбиљних сомелијера, каже Манце. -Цене су коректне као и у свим ресторанима у округу, али су неке ствари и много јефтиније него код најближих конкурената. Иако се цене вина не разликују од оних по ресторанима у Апатину, Сомбору или Новом Саду, у винској карти „Плаве руже“ се налазе наслови за оне најпробирљивије, дубоког џепа који су за боцу спремни платити и 1000 евра. Kод избора добављача менаџмент се одлучио на домаће производе, локалних произвођача. Намера нам је да радимо са пољопривредним произвођачима из најближе околине. Храна, месо, сиреви, јаја, поврће је искључиво домаће производње пре свега из Апатина и округа, каже Манце.

Оно по чему је ресторан „Плава ружа“ и раније био познат су врхунска услуга и беспрекоран сервис.

-Главни кувар је Апатинац Давор Валка коме неизмерно верујем и сматрам га једним од најбољих кувара у Западнобачком округу. Остатак особља је такође са дугогодишњим искуством, реч је о професионалцима, каже Данијел. Он је поред постојећих 60 места у ресторану, најавио проширење капацитета.- Имаћемо зимску топлу башту, а поред ње се пројектује и велика летња башта коју ћемо користити за одржавање пивских, винских и свих других гастрономских фестивала. Очекујемо госте из Апатина и региона. Верујем да ће се одушевити, а Апатин повратити чувену гастрономску дестинацију, поручио је Манце.

У прилог ове тврдње иде и позиција самог ресторана, који се налази на ободу природног резервата Горње Подунавље, на месту са кога пуца један од највеличанственијих погледа на реку, а чињеница је да је све више оних који у потрази за мирним, пријатним амбијентом, врхунском домаћом кухињом, беже у природу, далеко изван градске вреве.

Радно време ресторана је од 11 до 20 часова.