ПОЧЕО РАД НА УСПОСТАВЉАЊУ ВИРТУАЛНОГ АСИСТЕНТА У ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ
ПОЧЕО РАД НА УСПОСТАВЉАЊУ ВИРТУАЛНОГ АСИСТЕНТА У ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ

У просторијама Градске управе јуче је одржан први радни састанак у оквиру пројекта „Унапређење општинских услуга у Србији и БиХ увођењем ChatBot апликације“. Састанку су присуствовали представници НАЛЕД-а, компаније „SAGA“ и Градске управе града Сомбора.

Представницима одељења Градске управе презентовано је шта је ChatBot апликација и како она функционише. Основни циљ пројекта је да се на лак и брз начин помоћу ове апликације дође до одговора на што више питања која се тичу остваривања одређених права из делокруга рада локалне самоуправе, али и шире.

Ове информације ће бити у потпуности аутоматизоване и доступне 24/7. Поред уштеде времена грађанима у потрази за одређеним информацијама, апликација ће уштедети време и локалној администрацији и омогућити да се обради знатно већи број административних поступака.

Поред Сомбора, у пројекту као пилот локалне самоуправе учествују Шабац, Бијељина и Лакташи, а спроводе га Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД), Привредна комора Републике Српске, Немачка интернационална сарадња у Србији (ГИЗ) и компанија „SAGA“.

Оставите одговор