ПОЧЕО ПРОЛЕЋНИ РАСПУСТ! ОСМАЦИ РЕШАВАЛИ ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ
ПОЧЕО ПРОЛЕЋНИ РАСПУСТ! ОСМАЦИ РЕШАВАЛИ ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ

За ученике основних и средних школа на територији Војводине данас је почео пролећни распуст, а према Правилнику о школском календару за основне школе са седиштем на територији Аутономне покрајине Војводине за школску 2018/2019 годину, одмор ће трајати све до 2. маја.

Ђаци ће након двонедељног одмора у клупе поново сести у петак, 3. маја, а субота, 4. мај биће последња радна у овој школској години, када ће настава бити одржана по распореду од понедељка.

Летњи распуст за ученике од првог до седмог разреда основне школе почиње 17. јуна, а завршава 31. августа 2019. године. Ученицима осмог разреда летњи одмор почеће по завршетку завршног испита.

Матуранти гимназија распуштају се 24. маја, а ученици завршних разреда средњих стручних школа 31. маја. Ученицима првог, другог и трећег разреда гимназије и четворогодишњих средњих стручних школа и ученицима првог и другог разреда трогодишњих средњих стручних школа распуст ће почети 21. јуна.

ОСМАЦИ РЕШАВАЛИ ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ

Ученици осмих разреда основних школа у петак, 12. и суботу, 13. априла, решавали су пробни завршни испит, како би два месеца пре мале матуре проверили своје знање. Најпре су радили тест из матетматике, а дан касније решавали су тест из српског, односно матерњег језика, и комбиновани тест. Циљ пробног испита је да се ученици упознају са начинима решавања завршног испита, као и да се припреме за процедуре које их чекају у јуну. Завршни испит за осмаке одржаће се 17, 18. и 19. јуна. Максимални број бодова са три теста је 40, док ће успех из основне школе носити 60 бодова.

Оставите одговор