ПОЧЕЛА ПОДЕЛА НОВОГОДИШЊИХ ПАКЕТИЋА КОЈЕ ЈЕ ОБЕЗБЕДИО ГРАД! МИЛИОН ДИНАРА ЗА ЛЕЧЕЊЕ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ
ПОЧЕЛА ПОДЕЛА НОВОГОДИШЊИХ ПАКЕТИЋА КОЈЕ ЈЕ ОБЕЗБЕДИО ГРАД! МИЛИОН ДИНАРА ЗА ЛЕЧЕЊЕ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ

Град Сомбор ове године одлучио је да средства која би иначе била утрошена за новогодишњи програм преусмери на куповину 500 новогодишњих пакетића, за децу која припадају осетљивим и рањивим социјалним групама.

Новогодишње пакетиће добиће деца из породица корисника новчане социјалне помоћи, самим тим и корисника народне кухиње, ромска деца (са евиденције центра за социјални рад), као и удуружења која су се обратила и поденела захтев Градској управи Града Сомбора, тачније Одељењу за друштвене делатности, а то су: Удружење Ратних војних инвалида, Удружење слепих, Удружење оболелих од мултиплесклерозе, као и деца која су корисници дневног боравка.

Пакетићи ће сваком детету бити достављени на кућну адресу, посредством Центра за социјални рад и Црвеног крста, а пакетићи за наведена удружења која су се обратила захтевом, биће достављена на адресе удружења.

  • Град Сомбор је део средства која су била планирана за прославу Нове године преусмерио на куповину 500 новогодишњих пакетића за децу социјално из угрожених породица узраста до 6 година. Подела пакетића је почела јуче и биће завршена до 31. децембра, а овај посао поверен је Центру за социјални рад и Црвеном крсту Сомбор. Други део новца, односно милион динара опредељено је за лечење тешко оболеле деце, рекла је члан Градског већа Антонија Нађ Косановић.

Град је за децу која су оболела од тешких болести определио износ од милион динара. Педијатри Дома здравља, позиваће родитеље чија су деца оболела од ретких и тешких болести, да се јаве Центру за социјални рад, где ће им на основу лекарског налаза и мишљења бити исплаћена једнократна новчана помоћ (у висни просечне нето зараде у Сомбору).

Оставите одговор