ПОЧЕЛА ИЗРАДА ПРОЈЕКТА БРЗЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ СОМБОР – КИКИНДА
ПОЧЕЛА ИЗРАДА ПРОЈЕКТА БРЗЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ СОМБОР – КИКИНДА

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и његови стручни сарадници састали су се јуче са пројектним тимом фирме „MHM-Projekt“ доо Нови Сад, која је ангажована за израду пројекта брзе саобраћајнице Сомбор-Кикинда. Тема радног састанка била је потенцијална локација трасе брзе саобраћајнице која ће пролазити кроз територију Града Сомбора.

Брза саобраћајница простираће се од Бачког Брега до Накова и повезаће две државе са којима се Србија граничи, Мађарску на северозападу и Румунију на истоку. Планирана саобраћајница ће умногоме олакшати комуникацију, убрзати развој привреде и олакшати грађанима из свих места на планираној траси. За изградњу саобраћајнице држава је издвојила 100 милиона евра, почетак радова се очекује у септембру ове године, а планирано је да буде готова у року од две и по године.

Током састанка представљено је и идејно решење кружног тока за раскрсницу улица 12. војвођанске ударне бригаде, Солунских бораца и Томе Роксандића, за коју је такође ангажована фирма „MHM-Projekt“. Ово представља један од првих корака да још једна компликована и проблематична раскрсница у Сомбору постане безбеднија, тако што ће бити изграђен кружни ток.

Оставите одговор