ПОЧЕЛА ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ: ЗАПОСЛЕНИ У ЈАВНИМ УСТАНОВАМА ПЕШАЧИЛИ СА СОМБОРСКИМ ПЛАНИНАРИМА
ПОЧЕЛА ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ: ЗАПОСЛЕНИ У ЈАВНИМ УСТАНОВАМА ПЕШАЧИЛИ СА СОМБОРСКИМ ПЛАНИНАРИМА
  • Post category:Друштво

У Сомбору почело је обележавање Европске недеље мобилности, манифестације чији је оснивач и покровитељ Европска комисија.

Тим поводом, део запослених у Градској управи и у јавним установама је, у сарадњи са Планинарским удружењем „Др Радивој Симоновић“ из Сомбора, јуче кренуо у пешачку туру дугу десет километара. Учеснике је поздравила Антонија Нађ Kосановић, чланица Градског већа за здравство, спорт и омладину, истакавши задовољство што постоје акције попут ове, које нас одвајају од класичног начина путовања аутомобилом или неким другим превозним средством.

У оквиру овогодишње Европске недеље мобилности у наредним данима биће организована подела светлосних сетова зарад повећања безбедности бициклиста, кајакашка тура Великим бачким каналом, као и шах у природи, док ће у сарадњи са Спортским савезом Града Сомбора бити организован и јавни час фитнеса.

Најављен је и Сајам здравља у организацији Дома здравља “Др Ђорђе Лазић”, Завода за јавно здравље и Црвеног Kрста из Сомбора, а последњег дана биће организован Дан без аутомобила, када ће градоначелник са својим сарадницима пешке доћи на посао.

Ова манифестација има за циљ да фаворизује немоторизоване видове превоза у градовима у односу на аутомобилски саобраћај који користи фосилна горива, а све у циљу унапређења квалитета животне средине у урбаним срединама.