ПОЧЕЛА АКЦИЈА ОЗЕЛЕЊАВАЊА СОМБОРА! ПРВИ БОЂОШИ НА РОКОВАЧКОМ ПУТУ, ХИПОДРОМУ И У БЕЗДАНУ
ПОЧЕЛА АКЦИЈА ОЗЕЛЕЊАВАЊА СОМБОРА! ПРВИ БОЂОШИ НА РОКОВАЧКОМ ПУТУ, ХИПОДРОМУ И У БЕЗДАНУ

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и члан Градског већа за област екологије и заштите животне средине Слободан Станић обишли су локацију на Роковачком путу у Сомбору, где су посађене прве саднице бођоша – америчког копривића, у оквиру акције озелењавања која ће трајати током читаве 2021. године.

  • Ово је велика акција којом ће бити обухваћен град Сомбор, али и насељена места. Захвалио бих се Расаднику „Гај“ из Лединаца, људима из „Зеленила“ и „Војводина шума“, који су својим заједничким радом омогућили да се ове квалитетне саднице копривића нађу у Сомбору и да ми кренемо са садњом, рекао је градоначелник Ратковић.

Прве локације на којима се саде бођоши су Роковачки пут, Градски хиподром и Месна заједница „Бездан“. Садња ће се одвијати докле год временски услови то буду дозвољавали, а план је да до краја јесени на свим локацијама које су за то предвиђене буду засађене саднице овог дрвета.

  • Планирамо да у току ове пролећне садње буде посађено око 500 стабала копривића, а у току јесени сигурно ће тај број бити пар хиљада. Стабла су изузетног квалитета старости од преко 10 година и сигуран сам да ћемо овим садњама допринети здравијој животној средини у нашем граду и у нашим насељеним местима, поручио је Ратковић који се још једном захвалио Расаднику „Гај“ из Лединаца на донацији садница.