„ПИЈАЦА У ЛАНЦИМА“ БИ ТРЕБАЛА ДА БУДЕ ГОТОВА ДО ДЕЦЕМБРА
„ПИЈАЦА У ЛАНЦИМА“ БИ ТРЕБАЛА ДА БУДЕ ГОТОВА ДО ДЕЦЕМБРА

Централни сомборски градски трг привремена је пијаца више од пола године. Толико пијачни продавци чекају завршетак нове пијаце, на којој би требало да имају боље услове за продају.

  • Најважнији нам је кров, да имамо неку заштиту, затим да се може лако прићи тезгама. А како су они то замислили стварно не знам, каже Радмила Шакић.
  • Услове немамо ни овде и не верујем да ћемо и тамо имати нешто више осим нових тезги, покривених и функционалних и за произвођаче и и за купце, додаје Марија Раић.
  • Очекујем да тезге буду покривене и да не буду јако скупе. Биће лицитација, тако је увек било. Да ли ћемо се преселити до Нове Године не знам, потврдила је и Лиза Бујак.

Највећи део радова на реконструкцији пијаце је завршен. Раде се још мањи грађевински радови на старим локалима и пијачном тоалету, а треба поставити и видео надзор. Када буду стигле све поручене тезге почеће њихово постављање.

  • То ће бити у новембру. Ја мислим половином, или до краја новембра све ће бити завршено. Паралелно са постављањем радићемо и припеме за лицитацију, рекао је Дејан Станисављевић, извршни директор ЈКП „Простор“ Сомбор.

Тезге ће бити покривене, а њихов распоред биће другачији него што је био на старој пијаци.

  • Имаћемо 175 сингл тезги, шест великих и 20 тезги за цвеће. То је мање него што је било на старој пијаци, али је на старој пијаци било и празних тезги, каже Станисављевић.

Пијаца би са централног градског трага на стару локацију требала бити пресељена до почетка децембра. Као и до сада, тезге ће се закупљивати на лицитацији, а почетне цене тек треба да буду одређене. (РТВ)

Оставите одговор