ОСНОВАНО УДРУЖЕЊЕ СОМБОРСКИХ УЧИТЕЉА
ОСНОВАНО УДРУЖЕЊЕ СОМБОРСКИХ УЧИТЕЉА

Оснивачка скупштина Друштва учитеља општине Сомбор одржана је 7. фебруара, у просторијама Центра за стручно усавршавање запослених у образовању.

Циљеви овог удружења усмерени су ка афирмацији учитељског позива, неговању етике наставничког позива, стручном усавршавању, подстицању иновација у образовном процесу и остваривању сарадње са установама и институцијама.

Оснивање су подржали члан Градског већа Немања Сарач испред Града Сомбора, начелник Школске управе Борислав Станичков, директор Центра за стручно усавршавање запослених у образовању Милан Стакић, Савез учитеља Републике Србије, Удружење војвођанских учитеља, Друштво учитеља општине Кула, Друштво учитеља Београд и Друштво учитеља Ариље.

  • Када смо оснивали Центар за стручно усавршавање запослених у образовању наша намера је била да тај Центар не буде само место где ће се просветни радници усавршавати само у стручном смислу, него да им даје подршку и у сваком другом смислу, и драго ми је да након годину дана постојања Центар то успева и да се сви овде окупљамо и радимо на неким циљевима који су битни за просвету у Сомбору, рекао је Немања Сарач.

Начелник Школске управе Борислав Станичков пожелео је успешан рад Друштву и да наставе где су претходници стали 2006. године.

Овом приликом усвојен је Статут и Пословник о раду скупштине сомборских учитеља, за председавајућег скупштине је изабрана Ружица Вукелић, за записничара Татјана Колар, а чланове скупштине Друштва чине делегати из 15 основних школа.

Оставите одговор