ОСНОВАН САВЕЗ УДРУЖЕЊА ГРАДА СОМБОРА
ОСНОВАН САВЕЗ УДРУЖЕЊА ГРАДА СОМБОРА
  • Post category:Друштво

У склопу пројекта “Дијалог за развој Града Сомбора” 25. јануара 2022. године у сали Дечјег одељења сомборске Библиотеке је одржана оснивачка скупштина Савеза удружења Града Сомбора. Оснивачкој скупштини присуствовали су делегати следећих удружења:

Сомборски едукативни центар
Удружење грађана Сомборски омладински БООМ
САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКИХ РАТОВА ГРАДА СОМБОРА
Центар за развој заједнице ЛИНК
НВО ”Женска алтернатива”
Центар за педагошке иницијативе
Удружење за едукацију и бригу о животињама ”Мало краљевство”
Друштво за борбу против рака
Удружење “ПОДИУМ”
Удружење за подршку креативног изражавања КОР
Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама града Сомбора
АРТиФАКТ
Центар за индивидуални развој и унапређење друштва – ПСИХОЗОН
ЦЕНТАР ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ, ЕДУКАЦИЈУ И БЕЗБЕДНОСТ
Клуб љубитеља стрипова Сомбор
УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА ЗА РАЗВОЈ ЕКО – РУРАЛНОГ ТУРИЗМА „ПОДУНАВ“ БАЧКИ МОНОШТОР
УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА „БОДРОГ“ БАЧКИ МОНОШТОР
Удружење омладине „Старт Кљајићево“
Центар за друштвени развој

На оснивачкој скупштини усвојен је Статут Савеза удружења Града Сомбора, Оснивачки акт, а изабрани су чланови Управног и Надзорног одбора као и Извршни директор Савеза.

За чланове Управног одбора изабрани су: Дејан Ђорђић, Ивана Бараћ, Бланка Лазић, Весна Зец, Саша Стојшић, Јелена Штулић и Ружица Ракинић. Председник Управног одбора је Дејан Ђорђић, док његова заменица Ивана Бараћ.

Надзорни одбор чине Никола Лукић, Слободан Лазић и Петар Грабеж, а Генерални секретар и заступника Савеза је Срђан Влашкалић.

У наредном периоду следи званична регистрација Савеза у АПР-у, циклус обука за чланице Савеза као и успостављање дијалога са локалним властима.

Активности се реализују у склопу пројекта “Дијалог за развој Града Сомбора” који реализује Сомборски едукативни центар у партнерству са Центром за педагошке иницијативе, НВО „Женска алтернатива“ и Удружењем Рома „Бели Голуб“. Пројекат је финансиран кроз пројекат “Дијалог промена: Подршка реформама кроз сарадњу организација цивилног друштва и јавних власти” којим координира Београдска отворена школа у партнерству са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог Владе Републике Србије, Републичким секретаријатом за јавне политике Владе Републике Србије, Центром за јавне политике ЕУ Универзитета у Београду, Olof Palme Centrom као и у сарадњи са Уредом за удруге Владе Републике Хрватске, уз финансијску подршку Делегације Европске уније у Србији.