ОШ „ИВО ЛОЛА РИБАР“ НАЈБОЉА У ПРОМОЦИЈИ И ПРИМЕНИ ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ
ОШ „ИВО ЛОЛА РИБАР“ НАЈБОЉА У ПРОМОЦИЈИ И ПРИМЕНИ ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ

Завршна свечаност пројекта „Дани информатике у школама Војводине 2020“ одржана је данас онлајн, путем апликације Зоом, на Факултету за економију и инжењерски менаџмент – ФИМЕК у Новом Саду. Овом приликом проглашене су најуспешније школе и ученици овог такмичења. За најбољу школу у промоцији и примени информационе технологије проглашена је ОШ „Иво Лола Рибар“ из Сомбора којој је припала и престижна награда, плакета „Проф. Др Стјепан Хан“. Ова награда се сваке године додељује најбољој образовно-васпитној установи из области информатизације школа на територији АП Војводине.

Бројним награђеним школама, наставницима и ученицима овог такмичења припремљене су пригодне награде за постигнуте резултате у различитим категоријама: школски вебсајт, рад на интерактивним таблама, реализација стручног усавршавања, развој образовних софтвера, област роботике, области информатике, иновације итд.

Четрнаеста по реду манифестација „Дани информатике у школама Војводине“ реализована је под покровитељством Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и Факултета за економију и инжењерски менаџмент – ФИМЕК, док је организатор и реализатор Центар за развој и примену науке, технологије и информатике.

Онлајн свечаности присуствовали су заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Милан Ковачевић, декан Факултета за економију и инжењерски менаџмент у Новом Саду проф. Др Драган Солеша, аутор пројекта и председник Центра за развој и примену науке, технологије и информатике проф.др Слободан Попов, као и председница жирија Јасмина Пастоњицки.

Оставите одговор