ОКО ХИЉАДУ СОМБОРАЦА УЧЕСТВОВАЛО У ЛИТИЈИ ПОДРШКЕ СРПСКОМ НАРОДУ У ЦРНОЈ ГОРИ
ОКО ХИЉАДУ СОМБОРАЦА УЧЕСТВОВАЛО У ЛИТИЈИ ПОДРШКЕ СРПСКОМ НАРОДУ У ЦРНОЈ ГОРИ

У организацији Завичајног удружења Срба „Коријени“ данас је у Сомбору одржана литија подршке за спас светиња у Црног Гори и за народно јединство и слогу.

Скуп подршке Српском народу и Српској православној цркви у Црној Гори почео је у 17 часова, вечерњим богослужењем у храму Светог великомученика Георгија. Након богослужења, око хиљаду грађана је са Трга Светог Георгија (испред саборног храма) кренуло у шетњу централним градским улицама. Поворка окупљеног народа је са иконама, свећама и заставама у рукама прошла трасом којом већ дужи низ година пролази литија за Врбицу (од Саборног храма, Главном улицом до фонтане, Венцима Степе Степановића, Живојина Мишића, Радомира Путника, а потом се Главном улицом вратила испред Храма Светог Георгија).

Поред грађана Сомбора, у литији је учествовало и сомборско свештенство, али и свештеници Српске православне цркве из из Станишића, Сивца и Кљајићева. Подршку манифестацији својим присуством у колони је дала и градоначелница Сомбора, Душанка Голубовић.

Скуп је прошао без инцидената, а окупљени народ је повицима „не дамо светиње“ послао јасну поруку подршке Српском народу и Српској православној цркви у Црној Гори.

Оставите одговор