ОКО 300 ВОЛОНТЕРА ЦРВЕНОГ КРСТА СОМБОР ОБИЛАЗИ ПРЕКО 1.600 ДОМАЋИНСТАВА
ОКО 300 ВОЛОНТЕРА ЦРВЕНОГ КРСТА СОМБОР ОБИЛАЗИ ПРЕКО 1.600 ДОМАЋИНСТАВА

Сомбор је показао лице солидарности, јер се све више младих укључује у рад Црвеног Крста. Поред волонтера, који су активни годинама има и оних који су се због солидарности пријавили у протекле две недеље како би помагали најстаријим суграђанима.

Волонтери сомборског Црвеног Крста на бициклима или пешке журе да стигну до сваког корисника како би им на време донели лекове, намирнице или пензију. Кажу да није тешко и овај волонтерски позив у ванредној ситуацији сматрају најхуманијим гестом, којим се боре да заштите најстарије грађане у борби против епидемије, како у граду, тако и у селима.

  • За овај посао сам се пријавила како бих помогла људима којима је наша помоћ неопходна. Осећам се испуњено, јер знам да чиним добро и хумано дело, рекла је Јована Сладић, волонтерка Црвеног крста Сомбор.
  • Пријавио сам се да будем волонтер да бих помогао људима којима је та помоћ заиста неопходна и Радујем се што могу да помогнем. Могу вам рећи да сам веома задовољан и срећан када видим насмејана лица оних којима помогнемо, каже Драго Ганић, волонтер сомборског Црвеног Крста.
  • Осећам се срећно и испуњено, јер знам да помажем најстаријим и најугорженијма, којима наша помоћ и те како значи, нагласила је волонтерка Кристина Ујвари.
  • Чим сам чула, одмах сам се пријавила за ову акцију зато што желим да помогнем онима којима је то сада од нас најпотребније. Када помажем осећам се веома испуњено, срећно и задовољно, додала је Ања Сучевић.

У Црвеном крсту Сомбор наглашавају да су у сарадњи са Месним заједницама 15 сомборских села, брзо организовани волонтерски центри.

  • Овом приликом желим да се захвалим суграђанима који су пружили помоћ у прехрамбени артиклима и маскама. Добили смо једну изузетно вредну донацију, у питању су визири, што је од изузетног значаја. Уз помоћ визира ћемо додатно заштити наше волонтере, али и све оне кориснике које наши волонтери обилазе, рекла је Биљана Клипа, секретар Црвеног Крста Сомбор.

Наш суграђанин Мариo Сухаљ је сомборском Црвеном крсту донирао 20 заштитних визира, неколико фирми из Сомбора је поклонило заштитне маске, док је неколико предузећа које се баве производњом и продајом хране Црвеном крсту Сомбор донирало оброке за волонтере.

У Црвеном крсту Сомбор тренутно има око 300 пријављених волонтера, а од увођења ванредног стања покривају преко 1.600 домаћинстава. (РТВ)

Оставите одговор