ОДРЖАНЕ РАДИОНИЦЕ ЗА ДЕЦУ МИГРАНТЕ ИЗ СОМБОРСКОГ ПРИХВАТНОГ ЦЕНТРА
ОДРЖАНЕ РАДИОНИЦЕ ЗА ДЕЦУ МИГРАНТЕ ИЗ СОМБОРСКОГ ПРИХВАТНОГ ЦЕНТРА

У оквиру пројекта „Подршка Европске уније управљању миграцијама у Републици Србији – Нека толеранција буде наша акција“, представници сомборске Основне школе „Братство јединство“ посетили су Центар за мигранте у Сомбору и организовали неколико занимљивих радионица за децу мигранте – тражиоце азила који се налазе у овом центру.

Деца су том приликом активно учестовала у математичкој, креативној али и у радионици „Мој атлас света“ у оквиру које су сазнали за континенте, државе света и њихове главне градове. Деца са блиског истока су се упознала и са природом, биљним и животињски светом, али и историјом многих земаља. Уз асистенцију представника школе и учитељице Драгане Дрљевић која је запослена у Центру за мигранте, деца тражиоци азила су у атласу пронашли и земљу из које су дошли (Сирију) и земљу у којој су сада (Србију).

Радионице су организовали Весна Бјелајац директорка Основне школе „Братство јединство“, Петер Мраковић, професор ликовне културе, Сузана Кочиш, професор разредне наставе и Слађана Гроздановић, кординатор пројекта „Нека толеранција буде наша акција“.

Подсећамо да је Министарство просвете науке и технолошког развоја у оквиру програма „Подршке Европске уније управљању миграцијама у Србији“ са 650.000 динара подржало реализацију програмских садржаја Основне школе „Братство јединство“ из Сомбора под називом „Нека толеранција буде наша акција“.

Циљ пројекта који спроводи ова сомборска школа је интегрисање деце мигратната у образовни систем Републике Србије, задовољавање њихових потреба и интересовања, као и обезбеђивање права детета на образовање и помоћ у превазилажењу језичких баријера.

Оставите одговор