ОДРЖАНА СМОТРА ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ – СВЕ СПРЕМНО ЗА ПРЕДСТОЈЕЋУ СЕЗОНУ
ОДРЖАНА СМОТРА ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ – СВЕ СПРЕМНО ЗА ПРЕДСТОЈЕЋУ СЕЗОНУ
  • Post category:Друштво

Командант Штаба за ванредне ситуације градоначелник Сомбора Антонио Ратковић присуствовао је данас смотри опреме и технике на пункту зимске службе на Безданском путу, заједно са представницима Полицијске управе Сомбор, јавних комуналних предузећа „Зеленило“, „Чистоћа“, „Простор“ и „Водоканал“, који су, као и претходних година, укључени у активности Зимске службе.

Градоначелник је рекао да ће Служба и ове године одржавати путеве по приоритетима, а да ће у насењеним местима служба радити по новом систему.

  • Приоритетом првог реда у дужини од око 27 километара биће обухваћено 38 улица, у другом приоритету су 22 улице у дужини од 10,5 километара, а у плану одржавања су и општински путеви у дужини од 85 километара, као и главна улица, бициклистичке и пешачке стазе. У наредном периоду ћемо и у селима имати Зимску службу на мало другачијем нивоу него до сада. Потребна механизација и ралице су спремне у сваком насељеном месту, а ЈКП „Простор“ ће склопити уговоре са људима који живе у селима и желе да се укључе у рад зимске службе и ти људи ће за свој рад и перманенцију добијати одређена средства, истакао је Ратковић.

Градоначелник је додао да је за предстоећу сезону набавњена и нова механизација.

  • На пункту зимске службе ове године имамо и три нова трактора комплетно опремљена са расипачима и очекујемо да буду спремни за наредни период. Захвалио бих се свим јавним комуналним предузећима што су и ове године спремно дочекали сезону са обновљеном механизацијом, рекао је Ратковић.

На данашњој смотри Зимске службе констатовано је да је сва потребна механизација на располагању, као и да се у магацину налазе довољне количине соли, и закључено да је све спремно за предстојећу зиму.