ОДРЖАНА ПРВА ОВОГОДИШЊА БЕРЗА СТРИПОВА И КОЛЕКЦИОНАРСКИХ ПРЕДМЕТА
ОДРЖАНА ПРВА ОВОГОДИШЊА БЕРЗА СТРИПОВА И КОЛЕКЦИОНАРСКИХ ПРЕДМЕТА

У суботу, 06. јуна 2020. године, од 10,00 до 13,00 сати, у простору Клуба љубитеља стрипова Сомбор, одржана је прва овогодишња БЕРЗА СТРИПОВА И КОЛЕКЦИОНАРСКИХ ПРЕДМЕТА, у организацији Клуба и удружења Центар ПЕБ, уз свесрдну подршку Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ Сомбор. Из Клуба и удружења Центар ПЕБ напомињу да је на жалост, ове године изостала подршка Града Сомбора за готово све активности везане за 9. уметност.

У три сата колико је трајало окупљање колекционара, тридесетак посетилаца, међу којима је било највише љубитеља 9. уметности, приказало је своје колекције стрипова, старих часописа, значака и маркица, оригиналних кутија шибица, фигурица и дечијих играчака. Највеће интересовање владало је за стрипове, па је тако приличан број њих променио власнике, а један део остао је Читаоници, што су одмах искористили најмлађи посетиоци да их прелистају и прочитају.

Велико интересовање владало је и за четрдестак примерака дечјег листа „Кекец“ из осамдесетих година 20. века, као и за оригиналне кутије шибица на којима су се налазиле насловнице Лунов Магнус Стрипа и Златне серије, као и омоти популарних музичких албума с’ краја прошлог века.
Следећа БЕРЗА заказана је за прву суботу јула, тачније за 04. јул 2020. године, у исто време и на истом месту.

Оставите одговор