ОДРЖАНА ПРОМОТИВНО-ЕДУКАТИВНА ВОЖЊА „ПАЖЉИВО ВОЗИ, НЕКО ТЕ ЧЕКА И ВОЛИ“
ОДРЖАНА ПРОМОТИВНО-ЕДУКАТИВНА ВОЖЊА „ПАЖЉИВО ВОЗИ, НЕКО ТЕ ЧЕКА И ВОЛИ“

Под покровитељстом Савета за безбедност саобраћаја Града Сомбора, ПУ Сомбор и њихових партнера Црвенoг Крста Сомбор и Бициклистичког клуба Сомбор, у недељу 28.07.2019. одржана је Бициклистичка промотивно – едукативна вожња „Пажљиво вози, неко те чека и воли“.

Бициклисти и грађани Сомбора су се окупили на платоу „код сата” у улици Краља Петра I и у пратњи Саобраћајне полиције ПУ Сомбор одвозили промотивни мини круг око Сомбора дужине 8 километара.

У просторијама Црвеног крста Сомбор бициклисте су дочекали представници Савета за безбедност саобраћаја заменик градоначелнице Антонио Ратковић и члан Градског већа Мирослав Ковачић.

  • Ове године смо урадили Стратегију безбедности саобраћаја која нам је показала да су бициклисти најугроженији учесници у саобраћају и решавање овог проблема ће нам свакако бити један од приоритета у раду, рекао је Антонио Ратковић. Он је позвао представнике бициклиста да се укључе у анализу Елабората бициклистичких стаза у Граду Сомбору и одређивању приоритета за њихово пројектовање.

Представници Саобраћајне полиције ПУ Сомбор Рената Рајчањи и Предраг Манојловић одржали су окупљеним бициклистима презентацију о безбедном учешћу у саобраћају, како би се што више смањиле шансе настанка незгода и последица у саобраћајним незгодама.

Учесницима презентације подељени су светлосни сетови за бицикле.

Оставите одговор