ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА О РЕБАЛАНСУ ГРАДСКОГ БУЏЕТА ЗА 2020. ГОДИНУ
ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА О РЕБАЛАНСУ ГРАДСКОГ БУЏЕТА ЗА 2020. ГОДИНУ

У Великој сали зграде Жупаније јуче је одржана јавна расправа о нацрту Одлуке о првом ребалансу Одлуке о буџету града Сомбора за 2020. годину у склопу које је акценат стављен, као што је Министарство финансија Републике Србије и препоручило, на очување живота и здравља људи усмеравајући све капацитете ка одвијању пословних процеса на редовном нивоу и одржавајући све буџетске кориснике функционалним и способним за обављање делатности за које су основане уз пуну подршку локалне самоуправе.

Основни разлог за ребаланс буџета Града је умањење текућих прихода које је настало због економских мера које су донете како би се олакшало функционисање привреде у условима епидемије заразне болести изазване корона вирусом. Поред мера које је донела Влада Републике Србије, Град Сомбор је увео и додатне мере како би се олакшао рад и опстанак привредних субјеката на његовој територији. Између осталог, укинути су или одложени закупи пословних простора, обустављена је наплата паркирања, донете су олакшице за заузеће јавних површина.

Укупна средства буџета овом Одлуком дефинишу се на нивоу од 3.591.508.930 динара. Процена остварења текућих прихода, без средстава трансфера износи 3.265.494.000 динара и представља умањење текућих прихода у износу од 253,7 милиона динара или 7,2 процентних поена у односу на приходе из првобитне Одлуке о буџету.

Након спроведене јавне расправе, Градско веће града Сомбора је одржало 7. седницу на којој су чланови Већа одобрили нацрт Одлуке о првом ребалансу Одлуке о буџету града Сомбора за 2020. годину, тако да ће се поменута одлука наћи пред одборницима на некој од наредних седница Скупштине града.

Оставите одговор