ОДРЖАНА ИЗБОРНА СКУПШТИНА САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СОМБОР
ОДРЖАНА ИЗБОРНА СКУПШТИНА САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СОМБОР

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и члан градског већа за област културе и образовања Немања Сарач, присуствовали су изборној скупштини Савеза самосталних синдиката Сомбор и повереништва за Кулу и Оџаке.

Поред чланова већа скупштини су присуствовали и Љубисав Орбовић председник Самосталног синдиката Србије, Његош Потезица председник Синдиката управе Србије, Милан Грујић синдикат запослених у комунално стамбеној области, као и чланови повереништва из Куле и Оџака.

У свом обраћању синдикалистима, Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић се осврнула на сарадњу са овим Синдикатом.

  • Могу само да кажем да је за град Сомбор, Самостални синдикат сво ово време био један врло конструктивни партнер, с обзиром да је град Сомбор ево већ две године, па сад ће још две године бити на челу сталне конференције градова и општина, то је за нас био повод да учествујемо и у процесу закључивања посебног колективног уговора за државне органе, односно за запослене у локалним самоуправама у овом случају, а ту је такође учествовао и ваш синдикат са ким смо имали добру сарадњу те смо колико год је то било могуће, уз све оне ограничавајуће факторе које је наметало министарство, покушали да поставимо и боље и другачије услове за рад запослених у управи. С обзиром да и сама потичем из управе, увек истичем колико је отежавајућих фактора за рад у управи, а није боље ни у јавним предузећима ни у другим установама. Људи одлазе, како у пензију, тако и из других разлога, не попуњавају се кадрови. Сви знамо каква нам је старосна структура и да млади представљају развој. У том смислу је потребно још много тога променити, како од самих услова рада тако и до материјалног положаја запослених, то је нешто на чему сви заједно морамо да радимо, уз овај предуслов који подразумева и веће привредне активности и боље и веће наше локалне приходе који ће омогућити да свим овим захтевима изађемо у сусрет. Данас је и изборна скупштина и искрено се надам и да ће те и после данашњег дана једнако добро и квалитетно сарађивати као што сте и у претходне четири године сарађивали како кроз све ове активности које ради свако у свом делу тако и кроз рад социјално економског савета, истакла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић у свом обраћању.

На изборној скупштини Већа Савеза самосталних синдиката Србије за град Сомбор, поново је за председника изабран Зоран Пурић.

Оставите одговор