ОДРЖАНА ДВАНАЕСТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА
ОДРЖАНА ДВАНАЕСТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА
  • Post category:Друштво

У Великој сали зграде „Жупанија“ одржана је дванаеста седница Скупштине Града на чијем дневном реду је била 21 тачка.
Одборници су између осталог разматрали предлог Одлуке о начину утврђивања и означавања назива улица, тргова и других делова насељеног места и начину означавања објеката и катастарских парцела кућним бројевима, затим о спровођењу јавних конкурса за именовање директора јавних комуналних предузећа „Водоканал“ Сомбор, „Водовод“ Бездан, „Паркинг сервис Сомбор“ Сомбор и „Енергана“ Сомбор, као и о извештајима о раду месних заједница на територији Града Сомбора.

Поред тога било је речи и о предлогу Одлуке о оснивању Центра за пружање услуга социјалне заштите Града Сомбора, као и о предлогу одлуке о поништавању одлуке о спровођењу јавног конкурса за именовање директора ЈKП “Чистоћа” Сомбор, затим о Предлогу одлуке о престанку функције директора ЈKП “Енергана” и Предлогу решења за именовање вршиоца дужности директора тог предузећа.

Након неопозиве оставке Ђорђа Зорића, досадашњег вршиоца дужности директора ЈКП „Простор“, на ову позицију је именована Снежана Цицо, доскорашња директорка „Севертранса“.

Зденка Митић је нова в.д. директорка Туристичке организације града Сомбора.

Поднети су и извештаји о раду у 2020. години ЈKП “Енергана”, “Зеленило”, “Водовод” Бездан, “Водоканал”, “Простор”, “Чистоћа” и “Паркинг сервис”.

Одборници су расправљали и о имовинско правним предметима, о изборима и именовањима, као и о другим питањима из делокруга свог рада.