ОДРЖАНА 46. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА
ОДРЖАНА 46. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА

Градско веће града Сомбора је одржало 46. седницу на чијем дневном реду је било 14 тачака.

Чланови Градског већа одлучили су да ће Град Сомбор и ове године упутити јавни позив банкама за краткорочно кредитирање „микро“ и „малих“ предузећа, где ће локална самоуправа учествовати у финансирању камате на кредите.

Такође, Град Сомбор ће и ове године путем јавног позива доделити средства за делатност старих и уметничких заната на својој територији, за шта је у буџету издвојено 1.000.000,00 динара.

Градско веће је донело одлуку о расписивању конкурса за доделу средстава за набавку нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство, као и конкурс за доделу бесплатних садница лаванде на територији Града Сомбора. Ови конкурси реализују се у оквиру Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за 2021. годину.

На 46. седници Градског већа, прихваћена је понуда ЈКП „Простор“ за радове на реконструкцији фасаде на „Каштелу“ у Растини, што је пројекат који су одабрали становници Месне заједнице „Растина“ за реализацују у оквиру партиципативног буџетирања.

Град Сомбор ће и школске 2021/2022. године регресирати трошкове превоза ученика средњих школа са територије Града Сомбора.