ОДРЖАНА 33. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА
ОДРЖАНА 33. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА

Градско веће града Сомбора одржало је 33. седницу на чијем дневном реду је било девет тачака.

Чланови Градског већа одлучили су да и ове године град подржи пројекат припремне наставе математике Центра за развој образовања „Планета“ са циљем подршке формирању ИТ одељења у Гимназији „Вељко Петровић“ Сомбор, тако што ће рефундирати трошкове припремне наставе ученика који упишу ИТ смер и имају пребивалиште на територији Града Сомбора. Припремна настава из математике за заинтересоване осмаке из основних школа са територије Западнобачког управног округа реализује се од почетка новембра 2020. године, а организацију наставе спроводи Центар за развој образовања „Планета“ у сарадњи са Фондацијом Гимназије „Вељко Петровић“ Сомбор, док трошкове реализације плаћају родитељи уписане деце.

Градско веће на данашњој седници прихватило је понуде ЈКП „Водоканал“ за одржавање јавних чесми у граду Сомбору и бунара у приградским насељима за 2021. годину, као и за извођење радова на бушењу истражно – експлоатационе бушотине и опремање бунара у Алекса Шантићу.

На 33. седници чланови Градског већа прихватили су извештај о раду Правобранилаштва града Сомбора за 2020. годину који ће се наћи пред одборницима на некој од наредних седница Скупштине града, а усвојен је и извештај о раду Жалбене комисије града Сомбора за 2020. годину.