ОДРЖАН САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ ЗА КООРДИНАЦИЈУ РЕПУБЛИЧКИХ ИНСПЕКЦИЈА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ЗАПАДНОБАЧКОГ ОКРУГА
ОДРЖАН САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ ЗА КООРДИНАЦИЈУ РЕПУБЛИЧКИХ ИНСПЕКЦИЈА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ЗАПАДНОБАЧКОГ ОКРУГА

У Сомбору је одржан састанак представника локалних самоуправа Западнобачког округа са државном секретарком Министарства државне управе и локалне самоуправе Драганом Потпаром и ужим саставом Радне групе за координацију републичких инспекција ради примене мера за сузбијање ширења вируса КОВИД-19.

Повод састанка је био сагледавање епидемиолошке ситуације у округу, као и координација републичких и локалних инспекција у односу на примену противпандемијских мера, а било је речи и о статусним питањима инспектора, али и реформи инспекције у целини.

Испред Града Сомбора састанку је присуствовао градоначелник Антонио Ратковић, као и представници Градске управе.

Штаб за ванредне ситуације града Сомборa подсећа да је на теритирији целог града и даље на снази ванредна ситуација, стога се апелује на грађане да се понашају одговорно, поштују мере и да штите своје здравље и здравље своје породице.

Епидемиолошке мере и препоруке, попут ношења маске у свим затвореним просторима, редовно прање руку, држање одстојања од других људи, забране окупљања, дезинфекција свих површина као и често проветравање просторија, остају на снази.

У циљу што ефикасније борбе против заразне болести COVID-19, грађани Сомбора позивају се да се пријаве за вакцинацију путем портала електронске управе, а уколико им је потребна помоћ у пријави на портал еУправе, могу се обратити Кол центру за масовну имунизацију града Сомбора на телефон 064/0698247 у перидоу од 08 до 15 часова сваког радног дана.

Влада Републике Србије усвојила је на јучерашњој седници нове мере Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19, према којима ће сви угоститељски објекти на територији Републике Србије данас и сутра (за викенд) радити од 6 до 14 часова, независно од тога да ли имају или немају башту. Након тога, дозвољена је само достава хране и пића тако да након 14 часова није могуће вршити ни “шалтерску услугу” у кафићима и ресторанима.

Ограничење радног времена за овај викенд односи се и на: тржне центре, продавнице непрехрамбених делатности, кладионице, коцкарнице, дечије играонице, теретане, фитнес центре, балоне за фудбал и друге спортове. Наведени објекти радиће од 06 до 14 часова. Спортски објекти који имају унапред заказана такмичења биће доступни искључиво за те намене и након 14 часова.

Објекти на која се ова ограничења не односе и који задржавају своје радно време за дане викенда су: трговински објекти, апотеке, бензинске пумпе, ординације, стоматолошке ординације, лабораторије, позоришта, ветеринарске амуланте.

Козметички и фризерски салони, салони за негу лепоте, и објекти из делатности пружања занатских услуга могу за дане викенда радити од 6 до 20 часова.

Оставите одговор