ОДРЖАН ПРВИ СУСРЕТ ИЗЛАГАЧА БЕЗДАНСКИХ РУКОТВОРИНА
ОДРЖАН ПРВИ СУСРЕТ ИЗЛАГАЧА БЕЗДАНСКИХ РУКОТВОРИНА

У Бездану је по први пут одржан Сусрет излагача безданских рукотворина. Ову манифестацију организовало је УГ „Мостови Бездана”, а циљ овог сусрета јесте да се сачувају стари занати и рукотворине мештана Бездана по којима су надалеко познати.

Изложбу је посетио и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић који је, поздрављајући присутне, изразио велико задовољство што се од заборава чувају неки стари занати као и традиционална производња безданске паприке. Он је нагласио како ће Градска управа у наредном периоду помоћи сва удружења која негују такву врсту производње у циљу да помогну, како економски напредак људи који се баве старим занатима тако и туристичку понуду Града Сомбора и насељених места.

По речима чланице УГ „Мостови Бездана”, Јудит Чапо, ова манифестација је организована као нека врста мини Тројних сусрета, догађаја који је постао бренд Бездана: „Чланови удружења су сматрали, пошто манифестација Тројни сусрети, о којој сви већ знају у широј околини, није могла бити одржана, да не прође година и да се у неку руку скромним околностима одржи ова манифестација као мини Тројни сусрет”, рекла је Чапо.

Сусрет излагача безданских рукотворина одржава се по препоруци Кризног штаба уз поштовање свих мера заштите од епидемије Цовид 19, а покровитељи манифестације су Град Сомбор и Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице.

Оставите одговор