ОДРЖАН МЕЂУДИСТРИКТНИ САСТАНАК ПЕТ РОТАРИ КЛУБОВА! НОВОГОДИШЊА АКЦИЈА РK СОМБОР ЗА РЕВИТАЛИЗАЦИЈУ САТА НА ТОРЊУ ГРАДСКЕ КУЋЕ
ОДРЖАН МЕЂУДИСТРИКТНИ САСТАНАК ПЕТ РОТАРИ КЛУБОВА! НОВОГОДИШЊА АКЦИЈА РK СОМБОР ЗА РЕВИТАЛИЗАЦИЈУ САТА НА ТОРЊУ ГРАДСКЕ КУЋЕ

У организацији Ротари клуба Сомбор, недавно је одржан међудистриктни састанак пет Ротари клубова и једног Ротаракт клуба. Заједничком састанку присуствовали су Ротари клубови из Осијека, Баје, Земуна и два Ротари клуба из Сомбора: Ротари клуб Сомбор и новоосновани Ротари клуб Сомбор-Дунав. Електронски Ротаракт клуб Дунав за мир је представљао најмлађе чланове Ротари заједнице у Србији. Тема састанка била је организација међународне конференција о водама која ће бити одржана у Осијеку од 5. до 7. јуна 2020. године. На састанку је испред чланова Ротари клуба Осијек говорио председник клуба Јосип Шимић. У свом излагању је јасно нагласио одличне везе које сада већ традиционално одржавају Ротари клубови Сомбор и Осијек, и званично је прихватио улогу организатора и домаћина међународне научне конференције о водама.

Овом приликом истакнута је важност регионалних међународних скупова за Ротари организацију и заједнице у којима живимо, као и важност одржавања ресурса воде како на регионалном, тако и на глобалном нивоу. Најављено је и братимљење Ротари клубова Сомбор и Осијек, које ће бити реализовано потписивањем свечане повеље о братимљењу током међународне конференције о водама.

У сусрет новогодишњим празницима, Ротари клуб Сомбор ће 27. децембра 2019. године на Тргу Светог тројства, од 15 до 21 час организовати акцију ради прикупљања добровољних прилога за завршетак ревитализације сата на торњу Градске куће. Грађани ће тога дана моћи да се присете и присуствују старом сомборском обичају – топљењу чварака, које ће, када буду готови, чланови Ротари клуба Сомбор делити присутнима.

Оставите одговор