ОДРЖАН 15. ФЕСТИВАЛ ЕТНО ХРАНЕ И ПИЋА У СОМБОРУ
ОДРЖАН 15. ФЕСТИВАЛ ЕТНО ХРАНЕ И ПИЋА У СОМБОРУ

Традиционални фестивал органске и етно хране и пића, домаће радиности и фолклора, у организацији Удружења за производњу органске хране „Eco Energy“ из Сомбора, а у сарадњи са Туристичком организацијом града Сомбора, одржан је ове године у Змај Јовиној улици.

Фестивал је званично отворио члан Градског већа за област заштите животне средине Слободан Станић. Због специфичних околности у којима се одржава, условљених епидемијом вируса Kовид 19, а у складу с мотом „будимо одговорни“, при уласку у Змај Јовину улицу посетиоци су носили маске и појединачно прилазили штандовима при куповини производа, како би безбедно се ова привредна и културна манифестација успешно одржала. Такође, из истих разлога, ове године је Фестивал протекао без учесника из иностранства.

  • Имамо негде око 25 учесника, подржала нас је локална самоуправа, а Туристичка организација града Сомбора је суорганизатор. Захваљујем се локалној самоуправи, градоначелнику Антонију и члану Градског већа Слободану Станићу који је и отворио наш фестивал, рекао је Јовица Келић, председник Удружења за производњу органске хране “Eco Energy”. Он је додао и да Удружење организује трибине и промоције о органској одрживој пољопривреди, и нагласио да имају 21 секцију и око 500 чланова у удружењу, као и да су у кластеру за биопроизводњу за Југоисточну Европу.
  • Верујем да ће локална самоуправа препознати, као што је и сад ово препознала, да нас подржи. Сигурно је да никоме није лако, посебно због свега овога, али ако тимски радимо, ако се договорамо и ако подржавамо једни друге, сигурно да ћемо омогућити бољи живот и боље услове за све грађане, закључује Келић.

Оставите одговор