ОДЕЉЕЊЕ ЗА АНЕСТЕЗИЈУ И ИНТЕНЗИВНУ ТЕРАПИЈУ СОМБОРСКЕ БОЛНИЦЕ ДОБИЛО НОВУ ОПРЕМУ
ОДЕЉЕЊЕ ЗА АНЕСТЕЗИЈУ И ИНТЕНЗИВНУ ТЕРАПИЈУ СОМБОРСКЕ БОЛНИЦЕ ДОБИЛО НОВУ ОПРЕМУ

У понедељак је испоручена и пуштена у рад нова опрема набављена за потребе Одељења за анестезију, реаниматологију и интензивну терапију Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор.

Средства, у укупном износу од 3.400.000,00 динара, за куповину једног дефибрилатора и пет монитора за интензивно праћење витално угрожених пацијената одобрена су од стране Покрајинског секретаријата за здравство, по Конкурсу о додели средстава за финасирање, односно суфинансирање изградње, одржавања и опремања здравствених установа на територији АПВ за 2020. годину.

Одељење за анестезију, реаниматологију и интензивну терапију Опште болнице Сомбор, са укупно 15 болничких постеља, до сада је располагало са свега једним дефибрилатором и седам монитора старих 14 година, од којих ни један нема могућност мерења инвазивног и неинвазивног притиска, IBP и осталих неопходних параметара за интензивно праћење витално угрожених пацијената.

Набавком пет савремених монитора који имају све неопходне параметре за праћење витално угрожених пацијената и једног дефибрилатора којим је омогућено праћење поремећаја срчаног ритма и успостављање нормализације рада срчаног мишића, обезбеђено је адекватно збрињавање и праћење витално угрожених пацијената, а у многоме је подигнут и квалитет здравствене услуге Одељења.

Оставите одговор