ОД СУТРА У СОМБОРУ ВАКЦИНАЦИЈА И РЕВАКЦИНАЦИЈА
ОД СУТРА У СОМБОРУ ВАКЦИНАЦИЈА И РЕВАКЦИНАЦИЈА

Последња три дана у Сомбору се обавља само ревакцинација, а од сутра почиње по списковима е-управе вакцинација и ревакцинација. Током викенда и празника није било одмора за медицински и волонтерски тим који ради на пункту за имунизацију грађана. Епидемијска ситуација у Западнобачком округу је неповољна, кажу епидемиолози Завода за јавно здравље у Сомбору и додају да је према последњим подацима 378 оболелих и да корона вирус и даље циркулише (Сомбор 132 оболела, Кула 167, Апатин 59 и Оџаци 20 инфицираних).

За масовну имунизацију влада одличан одзив, а током викенда је стигло додатних 3.900 синофармових вакцина, од чега су домови здравља у Апатину, Кули и Оџацима добили по 480 доза, Дом здравља у Сомбору 150, а у сомборску болницу је допремљено 1.500 доза. Сомбор је међу првима оформио кол центрар за грађане, а позивом на број 064/069-82-47 у прериоду од 8 до 15 часова могу се добити све неопходне информације о вакцинацији као и помоћ приликом пријаве на портал е-управа.

Од почетка масовне имунизације на нивоу Западнобачког округа утрошено је преко 17.000 доза вакцина, од чега највише у Сомбору, где се вакцинисало преко 9.500 грађана са првом и другом дозом.

Последња три дана је у сомборској спортској хали „Мостога“ рађена је само ревакцинација за око 500 грађана дневно.

  • Сутра почиње и вакцинација. Од прошле недеље се ради у две смене, ревакцинација се обавља од 8 до 15 часова, а вакцинација од 15 до 20 часова. Конкретно, сутра радимо вакцинацију руском вакцином и тревбало би да се одазове 350 грађана. Спискове за вакцину и за ревакцину добијамо од електронске управе, а одзив грађана је јако добар, код ревакцине 97 одсто, каже кородинатзор масовне имунизације у Сомбору др Здравко Хлодик. Он додаје да је током претходне седмице у Ковид амбуланти прегледано 167 пацијената, а тестирано 176 лица, док је према сомборској болници упућен 21 пацијент.
  • Сви волонтери јавних предузећа, установа Града Сомбора – цивилне заштите и Црвеног крста су на својим местима свакодневно и све функционише како треба. Град Сомбор је обезбедио дежурне екипе које излазе на терене и долазе до кућа где су грађани који нису покретни, преузимају их и превозе до самог објекта за имунизацију и враћају кући након извршене имунизације, напомиње члан Штаба за ванредне ситуације у Сомбору Иван Глигорић.

Током викенда и празника сомборски Кол центар ради редовно, а на располагању су и дежурне линије за све грађане ради пружања информација о вакцинацији и за лакши ток пријаве на портал Е-управа. (РТВ)

Оставите одговор