ОД СУТРА РАДЕ УСТАНОВЕ КУЛТУРЕ, ФРИЗЕРИ, ТЕРЕТАНЕ… УГОСТИТЕЉСКИ ОБЈЕКТИ И ТРЖНИ ЦЕНТРИ ОСТАЈУ ЗАТВОРЕНИ
ОД СУТРА РАДЕ УСТАНОВЕ КУЛТУРЕ, ФРИЗЕРИ, ТЕРЕТАНЕ… УГОСТИТЕЉСКИ ОБЈЕКТИ И ТРЖНИ ЦЕНТРИ ОСТАЈУ ЗАТВОРЕНИ

Кризни штаб против ЦОВИД-19, предложио је да од понедељка, од 6 ујутро, угоститељски објекти и тржни центри остану затворени, наводи се у саопштењу Владе Србије.

Сви објекти продаје хране и установе културе, као што су биоскопи, позоришта, галерије и библиотеке могу да раде до 21 час, док ће сви остали објекти радити до 20 часова, по пооштреним условима.

Ти услови подразумевају да сви објекти који буду радили морају обезбедити поштовање мере од минимум девет квадратних метара по особи или посетиоцу.

Изузетак су фитнес клубови, спа центри, теретане и слично где мора бити обезбеђено шеснаест квадратних метара по особи.

„Ово значи да уколико продавница или на пример фризерски салон има 90 квадратних метара, унутар тог објекта може боравити истовремено највише десет особа… Унутар фитнес центар од 160 квадратних метара не сме боравити више од десет особа“, наводи се у саопштењу.

У број присутних особа у објекту улазе и запослени.

Влада Србије напомиње да ће од понедељка ујутру бити појачан инспекцијски наџор поштовања управо те мере, као и постојања ковид-редара у датом објекту.

Угоститељским објектима је дозвољена шалтерска продаја хране и пића, као и достава која се може вршити 24 сата дневно.

Хотелски ресторани и кафеи могу услуживати само и искључиво госте хотела са пријављеним боравком до 21 сат. (Бета)

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић најавио је да од сутра почиње организована вакцинација студената по студентским домовима.

Ружић је истакао да је важно да се што више грађана вакцинише и да држава настоји да вакцину учини што доступнијом, напоменувши да ће пунктови за вакцинацију студената бити организовани од сутра у 9 часова у студентским домовима широм Србије.

Позивам све студенте који се нису вакцинисали да то учине од сутра ујутру у својим студентским домовима, рекао је први потпредседник Владе.

Оставите одговор