ОД ПОНЕДЕЉКА ПОЧИЊУ СА РАДОМ АМБУЛАНТЕ У СОМБОРСКОЈ БОЛНИЦИ
ОД ПОНЕДЕЉКА ПОЧИЊУ СА РАДОМ АМБУЛАНТЕ У СОМБОРСКОЈ БОЛНИЦИ

Специјалистичко-консултативне амбуланте Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор почињу са радом од понедељка, 18. маја 2020. године и постепено ће се укључивати у систем заказивања пацијената кроз ИЗИС, у зависности од броја пацијената који су на интерним листама чекања од почетка COVID-19 пандемије. О тачној динамици рада специјалистичких амбуланти и условима заказивања грађани ће бити правовремено обавештени, поручују из сомборске болнице.

Пацијенти који долазе на амбулантне прегледе потребно је да се придржавају следећих инструкција:

  • Пацијенти који имају повишену температуру и респираторне симптоме (кашаљ, кијавица, секреција из носа, бол у грлу, недостатак ваздуха) или имају друге симптоме сумње на COVID-19 инфекцију, или који су имали контакт са COVID-19 позитивним пацијентима у последњих 14 дана, упућују се у већ раније формиране респираторне амбуланте Домова здравља или у респираторну амбуланту Опште болнице уз предходну најаву
  • Сви пацијенти упућени кроз ИЗИС, у специјалистичко-консултативне амбуланте, биће прегледани у згради специјалистичких амбуланти, улаз из Војвођанске улице, где ће се вршити контрола евиденције заказаних пацијената у ИЗИС-у
  • Приликом доласка пацијената на заказани преглед обавезна је употреба заштитне маске и поштовање мера физичког дистанцирања (удаљеност, забрана груписања)
  • Пацијенти требају да дођу у тачно заказано време, како се не би правиле непотребне гужве
  • Сви пацијенти који су заказани на трансфузији, лабораторији и радиолошкој дијагностици улазе преко главног улаза у болницу у улици Симе Матавуља, како би се смањила гужва у кругу болнице.

Сви хитни пацијенти ће се по раније утврђеним критеријумима, примати у болницу након спроведене тријаже од стране медицинског особља на главном улазу у болницу, у улици Симе Матавуља.

За све пацијенте који се елективно примају, поред горе наведеног за пријем на хоспитално лечење, потребно је осим лабораторијских тестирања урадити и назофарингелни брис на SARS CoV2 вирус који не сме бити старији од три дана. Пацијенти који буду упућени на дијализу или онколошки пацијенти, ће се поново тестирати по утврђеној динамици рукујућих лекара специјалиста.

Из опште болнице „Др Радивој Симоновиће“ Сомбор апелују на COVID амбуланте у Домовима здравља да изађу у сусрет пацијентима како би на време прикупили тражене анализе.

Оставите одговор