ОД ПОДНЕ ДО ПОНЕДЕЉКА НЕ РАДЕ УГОСТИТЕЉСКИ ОБЈЕКТИ, ТРЖНИ ЦЕНТРИ…
ОД ПОДНЕ ДО ПОНЕДЕЉКА НЕ РАДЕ УГОСТИТЕЉСКИ ОБЈЕКТИ, ТРЖНИ ЦЕНТРИ…

Од данас у подне до понедељка у 6.00 ујутру примењиваће се нове мере Кризног штаба по којима ће бити затворени сви угоститељски објекти као и све продавнице осим продавница прехрамбене делатности.

Ученици средњих школа од понедељка, 8. марта, прећи ће на онлајн наставу, саопштено је из Владе Србије која је јуче усвојила нове мере.

Могућност да раде данас након поднева до понедељка ујутру имаће само продавнице прехрамбене робе, које могу да раде до 21, апотеке и бензинске пумпе чије радно време није ограничено.

У ски центрима, ове мере важе од поноћи и трајаће до понедељка, што значи да угоститељски објекти на овим местима неће радити током целог викенда.

Изузетак су хотелски кафићи и ресторани, који током викенда могу услуживати само госте који имају пријављен боравак.

Када су у питању установе културе, само позоришта ће моћи да раде до 21 сат уз поштовање свих епидемиолошких мера, док ће унапред заказани спортски догађаји моћи да се одрже, али без присуства публике.

Битно је напоменути да је делатност доставе хране могућа 24 сата дневно, док је шалтер продаја хране и пића данас након 12 часова забрањена на територији целе Србије до понедељка ујутру.

Такође, након 12 часова могу радити приватне здравствене установе, лабораторије, ветеринарске амбуланте и стоматолошке ординације.

Од понедељка, 8. марта, све ће радити по уобичајеном режиму и радна времена свих објеката биће иста као и до данас.

Вакцинација против заразне болести Цовид-19 одвијаће се без прекида по унапред утврђеном плану, тако да нове мере ни на који начин не угрожавају процес имунизације, додаје се у саопштењу Владе. (Танјуг)

Оставите одговор