ОД ДАНАС УГОСТИТЕЉСКИМ ОБЈЕКТИМА ДОЗВОЉЕНА ПРОДАЈА ХРАНЕ И ПИЋА ПРЕКО ШАЛТЕРА
ОД ДАНАС УГОСТИТЕЉСКИМ ОБЈЕКТИМА ДОЗВОЉЕНА ПРОДАЈА ХРАНЕ И ПИЋА ПРЕКО ШАЛТЕРА

У складу са Уредбом о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 („Сл.гласник РС“, бр.151/2020), угоститељски објекти у којима се припрема храна и пиће које се доставља или у којима се продаје храна и пиће преко шалтера без уласка купца у сам објекат, изузети су од мере ограничења радног времена (од понедељка до петка од 05.00 часова до 17.00 часова).

Почев од данас, 16. децембра 2020. године, угоститељски објекти у којима се припрема храна и пиће које се доставља или у којима се продаје храна и пиће преко шалтера без уласка купца у сам објекат могу радити сваког радног дана и викендом, и дужни су да обезбеде да се испред објекта не окупља више од три корисника, као и да лица која су испред објекта носе маске и држе растојање од најмање два метра.

У складу са Одлуком о радном времену у угоститељским, трговинским и занатским објектима и објектима за приређивање игара на срећу и игара за забаву на територији Града Сомбора, радно време угоститељских објеката који врше доставу хране и продају преко шалтера је радним даном од 06.00 до 24.00 часа, а петком, суботом, уочи празника и првог дана празника, могу продужити радно време за два сата од прописаног радног времена, односно до 02.00 часа наредног дана.

Оставите одговор