ОД ДАНАС РАДЕ СУДОВИ! БЕЗ МАСКЕ И РУКАВИЦА НЕМА УЛАСКА У СОМБОРСКУ „ПАЛАТУ ПРАВДЕ“
ОД ДАНАС РАДЕ СУДОВИ! БЕЗ МАСКЕ И РУКАВИЦА НЕМА УЛАСКА У СОМБОРСКУ „ПАЛАТУ ПРАВДЕ“

Судови у Србији данас почињу са нормализацијом рада, уз правила понашања запослених и странака које су утврдили Високи савет судства и председници појединачних судова.

Прописано је обавезно ношење маски и рукавица приликом уласка у суд, поштовање правила минимума раздаљине између две особе, како у судницама тако и у ходницима, шалтер салама банака и пошти које имају поједини судови.

Предвиђене су и друге мере за очување здравља, које се тичу личне хигијене, луфтирања просторија и дезинфекције, а које су председници судова детаљно прописали, према специфичностима сваког суда и правила понашања истакли на својим сајтовима и улазу у суд.

Сходно закључку Високог савета судства од 7. маја, прописане обавезе запослених, затим свих служби у суду, као и странака које улазе у суд, важиће од данас до проглашења престанка епидемије Ковида 19, ради заштите здравља.

Основни суд у Сомбору објавио је правила понашања запослених, судија и странака која се од данас, 11. маја 2020. године примењују у овој установи.

Поред обавезног ношења маски и рукавица приликом уласка у суд, прописано је да се заказана рочишта одржавају искључиво у судницама, док је забрањено одржавање истих у кабинетима и канцеларијама.

Странке које долазе у Основни суд у Сомбору у обавези су да прођу дезо баријеру, носе маску и хигијенске рукавице. Лицима која немају маску и рукавице неће бити дозвољен улазак у зграду Суда. Сва правила понашања запослених и странака у Основном суду у Сомбору могу се погледати ОВДЕ.

Правила понашања запослених, судија и странака у Вишем и Основном суду у Сомбору након укидања ванредног стања доступни су ОВДЕ.

Јавна тужилаштва такође крећу са нормализацијом рада од сутра, с тим што ће се на посао постепено враћати поједине групе запослених којима је био омогућен рад од куће током ванредног стања услед епидемије коронавируса.

Оставите одговор