ОД ДАНАС БЛАЖЕ МЕРЕ: ПОЧИЊУ ДА РАДЕ КАФИЋИ И РЕСТОРАНИ! УКИДАЊЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА У ЧЕТВРТАК
ОД ДАНАС БЛАЖЕ МЕРЕ: ПОЧИЊУ ДА РАДЕ КАФИЋИ И РЕСТОРАНИ! УКИДАЊЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА У ЧЕТВРТАК

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће на Ђурђевдан бити укинуто ванредно стање. Са укидањем ванредног стања укида се полицијски час, као и ангажман војске у цивилне сврхе. Епидемиолог Предраг Кон је рекао да се са ванредног стања прелази на ванредне мере – уместо забране кретања, биће избегавање контаката, остаће забрана јавног окупљања и забрана рада школа.

У оквиру ублажавања мера донетих у циљу спречавања ширења вируса корона, од данас поново раде ресторани и кафићи, с тим што ће на отвореном простору у баштама бити потребно држати социјалну дистанцу и користити заштитна средства, а у затвореном простору на исти начин, уз поштовање осталих мера које су и до сада важиле за било који затворени простор.

Од данас је обновљен међуградски аутобуски и железнички превоз путника. Сомборски „Севертранс“ данас није почео са линијским превозом путника, а надлежни из овог предузећа су рекли да ће превоз путника бити успостављен наредних дана, најкасније до петка, 08. маја. Од данас саобраћају возови из Сомбора за Нови Сад и Суботицу а путници су дужни да користе заштитна средства маске и рукавице, држе безбедну дистанцу и прате упутства кондуктера и обележја у и на возу. Према привременом реду вожње који се спроводити од данас, возови у Сомбору ће саобраћати према следећем распореду:

Нови Сад-Сомбор-Суботица саобраћаће из Новог Сада за Сомбор у 07:15 часова и до Суботице у 10:10 часова. Воз из Суботице за Сомбор полази у 07:30 и у 14:40 часова, као и из Сомбора за Суботицу у 09:55 часова и из Сомбора за Нови Сад у 07:16 и у 10:20 часова.

Возови на релацији Нови Сад-Врбас-Сомбор, саобраћаће из Новог Сада за Сомбор у 08:07 и у 14:00 часова, а из Сомбора за Нови Сад у 07:28 и у 11:00 часова. Радно време благајне у Сомбору је од 06,30 до 17 часова.

До укидања ванредног стања, на снази остаје свакодневни полицијски час од 18 сати до 5 ујутру.

Оставите одговор