ОБНАВЉАЊЕ ВОДОВОДА У СОМБОРСКОЈ КАСАРНИ „АЕРОДРОМ“
ОБНАВЉАЊЕ ВОДОВОДА У СОМБОРСКОЈ КАСАРНИ „АЕРОДРОМ“

Министар одбране Александар Вулин обишао је јуче у касарни „Аеродром“ у Сомбору инфраструктурне радове на изградњи водоводне мреже. Извођач радова вредних око 160 милиона динара је Војнограђевинска установа „Београд“ Управе за инфраструктуру.

Министар Вулин је након обиласка истакао да војску чине људи, чини је њено наоружање, али војску чини и инфраструктура.

  • Министарство одбране је учинило велике напоре да побољша квалитет живота свих наших припадника у свим нашим касарнама, и као што видите, наставља то да ради. У Сомбору, након 50 година, коначно се обнавља водовод, који је још од 2003. године имао неисправну воду за пиће. Сви војници у Сомбору ће, коначно, добити пристојне услове, услове који су потребни и какве заслужују, а ми ћемо наставити да улажемо у војну инфраструктуру, нагласио је министар Вулин.

Он је истакао да не смемо имати ни једну касарну или војни објекат који нема питку воду, грејање, громобран, надстрешницу за возила, као и објекат који није разминиран.

  • У Војсци Србије још увек постоји око 80 објеката на којима као последица НАТО агресије, још увек има неексплодираних убојних средстава и то је нешто што у наредном периоду морамо ставити као приоритет, истакао је Вулин.

Према његовим речима, улагање у инфраструктуру ће се наставити јер је улагање у војну инфраструктуру улагање у квалитет живота сваког нашег припадника.

Говорећи о значају радова у сомборској касарни “Аеродром”, командант Првог центра за обуку потпуковник Радован Миладиновић је истакао да је почетак радова на изградњи водовода велики корак на обезбеђењу оптималних услова за живот и рад, како професионалних припадника, тако и војника на служењу војног рока и других категорија који се у том Центру обучавају. Он је, такође, најавио да ће у наредном периоду бити реконструисани и други објекти у тој касарни.

У обиласку радова на водоводној мрежи били су и државни секретар Бојан Јоцић, начелника штаба Команде за обуку пуковник Никола Дејановић и начелник Управе за инфаструктуру пуковник Радмило Кравић.

This Post Has One Comment

Оставите одговор