НСЗ: ВАНРЕДНО СТАЊЕ НИЈЕ ПОВЕЋАЛО БРОЈ НЕЗАПОСЛЕНИХ У СОМБОРУ
НСЗ: ВАНРЕДНО СТАЊЕ НИЈЕ ПОВЕЋАЛО БРОЈ НЕЗАПОСЛЕНИХ У СОМБОРУ

Од увођења ванредног стања на евиденцију Националне службе за запошљавање Филијале Сомбор, електронским путем се пријавила 71 особа. У Западнобачком округу је на евиденцији тренутно 12.318 незапослених лица, од чега је 5.921 жена. За учешће на јавним позивима, поднето је 108 захтева.

  • Број пријављених лица у периоду увођења ванредног стања није увећан у односу на број лица која се иначе пријављују на евиденцију незапослених Филијале Сомбор. Корисници услуга Националне службе за запошљавање сва своја права могу да остваре електронским путем, ово се наравно односи и на јавне позиве. На јавном позиву за доделу субвенције за самозапошљавање поднета су 44 захтева, захтев за доделу субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима поднело је 18 послодаваца, имамо 9 захтева за организовање јавних радова, 33 захтева за реализацију програма стручне праксе и 4 захтева за стручно оспособљавање приправника, објашњава за РТВ Гордана Предојевић, Саветник за запошљавање и ПР Филијале НСЗ Сомбор.

У Филијали истичу да су свакодневно у контакту са незапосленим лицима и додају да су најчешћа питања незапослених, на који начин могу да ураде редовно јављање на евиденцију и на који начин могу да учествују на јавним позивима.

Од када је уведено ванредно стање, све обавезе са странкама и у вези пријаве јавних позива преселили су на електронски начин комуникације, који се, како кажу, веома успешно спроводи. (РТВ)

Оставите одговор