НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА АНТОНИА РАТКОВИЋА
НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА АНТОНИА РАТКОВИЋА
  • Post category:Друштво

Драги суграђани,

2022. година била је за град Сомбор упркос бројним изазовима са којима се читав свет суочава, година изградње, великих инфраструктурних радова и улагања. Ухватили смо се у коштац са изазовима који су стари више деценија како бисмо дошли до  дугорочних стратешких решења за бољи живот наших суграђана равномерно у свим насељеним местима.

-Решавање водоснабдевања у сеоским срединама, преко 30км реконструисаних путева, реконструкција и опремање породилишта, домова здравља у граду и насељеним местима, уређења тргова и шеталишта, затворена пијаца, домови културе у селима, изградња дечијих боравака, спортских хала…

У 2023. години настављамо са улагањима у духу одговорне, промишљене и развојне политике Александра Вучића уз велики број мера које имају за циљ спровођење социјално одговорне политике и бригу о свим категоријама становништва (од наших најмлађих Сомбораца, до социјално угрожених категорија,  улагање у нашу памет, наше младе и талентоване суграђане, оживљавање сеоских домаћинстава, повратак младих на село, до бриге о нашим пензионерима.) -Настављамо са улагањима у здравство како би здравствена заштита била доступна сваком нашем суграђанину, а запослени имали адекватне услове за рад. Изградићемо нови блок вртића како бисмо смањили листе чекања. Настављамо са обнављањем школа, а чека нас и завршетак изградње сале у Средњој техничкој школи и успостављање омладинског центра. Решавамо питање водоснабдевања у Колуту, Стапару, Дорослову и Станишићу, а почињемо и са великим пројектом изградње канализације. 2023. биће година великих радова на новим саобраћајницама, реконструкцији улица, нових кружних токова, паркинг места. Опремаћемо индустријску зону и наставићемо са улагањима у објекте установа културе и спортске хале.

У Новој години желим свима пре свега доброг здравља, радости у срцу, љубави и више разумевања за оне који су другачији од нас. Желим нам свима да се не правдамо околностима већ да стварамо добре прилике и да вредно и стрпљиво радимо на њиховом остварењу! Нека се нижу радосни дани ! Срећна нова година!