НОВО ПОПУШТАЊЕ МЕРА! ДОЗВОЉЕНЕ ПРОСЛАВЕ И ПУБЛИКА НА УТАКМИЦАМА
НОВО ПОПУШТАЊЕ МЕРА! ДОЗВОЉЕНЕ ПРОСЛАВЕ И ПУБЛИКА НА УТАКМИЦАМА

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић навео је, после седнице Кризног штаба, да је епидемијска ситуација стабилна.

„Видите и сами да већ један дужи временски период имамо једну стагнацију, један ниво броја заражених који је константан. Ситуација у болницама задовољавајућа. Имамо мање од 500 пацијената у болницама који се лече од ковида“, рекао је Гојковић.

Додао је да здравствени систем на лето чека велики посао и да желе што пре да се вратимо нашем свакодневном раду.

Гојковић је навео да ће према препорукама све малопродајне радње моћи да раде без ограничења. 

Угоститељски објекти на отвореном ће моћи да раде без забрана, а у затвореном до један час иза поноћи, уз поштовање свих противепидемијских мера. Дозвољена је и музика у тим објектима.

Кризни штаб је препоручио да се дозволи присуство публике на стадионима и свим спортским догађајима. Капацитет отворених објеката је до 50 одсто, а у затвореним просторим до 30 одсто.

Омогућено је окупљање у затвореном и отвореном простору до 500 људи.

„Сви који планирају било какву врсту окупљања где је предвиђено више од 500 посетилаца, не могу то да раде без сагласности Кризног штаба“, рекао је Гојковић.

Додао је да су дозвољене прославе матурских свечаности уз услов да у затвореном простору не може бити више од 500 људи. (Ртс)