НОВО НЕВРЕМЕ ЗАХВАТИЛО СОМБОР! ДРВО ПАЛО НА АУТОМОБИЛ
НОВО НЕВРЕМЕ ЗАХВАТИЛО СОМБОР! ДРВО ПАЛО НА АУТОМОБИЛ

Сомбор је вечерас погодило ново олујно невреме. Због јаког ветра на више места у граду су поново падале одломљене гране, а у Радишићевој улици, дрво је пало на аутомобил. На сву срећу, причињена је само материјална штета. Дежурна екипа Јавног комуналног предузећа „Зеленило“ је на терену и санира штету изазвану елементарном непогодом.

Проблем у саобраћају је изазвала и велика количина воде на коловозима. У делу Коњовићеве улице код бивше „Заставе“ и такозване „Ваге“ вода на коловозу је дубине десетак ценитиметара, а слична ситуација је и на Венцу Живојина Мишића од раскрснице са улицом Вељка Петровића па све до раскрснице са улицом Аврама Мразовића.

Према информацијама до којих је Сомборњуз дошао, услед невремена одломљене гране су падале и на путу између Сомбора и Апатина, као и између Сомбора и Бачког Моноштора.

У готово целој земљи на снази је наранџасти метео-аларм због прогнозираних опасних временских појава. Само у источној Србији важи жути метео-аларм.

За понедељак је издат црвени метео-аларм за Војводину и западну Србију, док ће у осталим крајевима земље на снази бити наранџасти метео-аларм.

Према прогнозама метеоролога, до уторка, 20. јула ће се задржати нестабилно време са честом појавом кише, пљускова и грмљавине.

Локално се очекују и временске непогоде са градом, појачаним ветром и великом количином падавина. За три сата, кажу метеоролози, може пасти 30 литара кише по квадратном метру.

Од среде биће претежно сунчано, са температурама око 30 степени.