НОВА ОПРЕМА СТИГЛА У ДОМ ЗДРАВЉА И СОМБОРСКУ БОЛНИЦУ
НОВА ОПРЕМА СТИГЛА У ДОМ ЗДРАВЉА И СОМБОРСКУ БОЛНИЦУ

Здравствена опрема која је набављена захваљујући донацији фудбалера Милоша Косановића, достављена је јуче Општој болници „Др Радивој Симоновић“ и Дому здравља „Др Ђорђе Лазић“.

Милош Косановић донирао је Граду Сомбору 9.000 евра за помоћ у борби против пандемије корона вируса, са жељом да се помогне здравственим установама и његовом родном месту Чонопљи. Градско веће града Сомбора одлучило је да се од донираних средстава 583.332,00 динара издвоји за набавку аспиратора Aspeed Professional са две пумпе 1L и видео ларингоскопа VS-10 Општој болници „Др Радивој Симоновић“.

Др Драган Растовић, директор Опште болнице захвалио се на вредној донацији која ће, према његовим речима, сигурно унапредити рад ове здравствене установе у данашње време ковид епидемије.

Др Соња Вукелић Газдић, начелница Одељења анестезије и интензивне терапије, рекла је да ће ова опрема бити врло корисна и након завршетка епидемије.

  • Видео ларингоскоп је део опреме који до сада нисмо имали и који у многоме помаже раду анестезиолога, првенствено у ситуацији епидемије корона вирусом. Он пружа безбеднсот анестезиологу и анестетичару који успостављају дисајни пут код најтежих пацијената, објаснила је др Соња Вукелић Газдић. Она је напоменула да су веома значајни и донирани аспиратори за одржавање дисања пацијената, који ће се користити на свим одељењима болнице.

Нова медицинска опрема стигла је јуче и у Дом здравља „Др Ђорђе Лазић“: EKG апарат 300G-CONTEC, инхалатор Comp-a Neb, пулсни оксиметар M70, апарат за мерење притиска Switch 2,0 са три манжетне, LuxaScope Auris LED 2.5 V, регулатор притиска EasyCare Plus 30 l/min UNI 10751 и инфрацрвени топломер, за коју је одобрено 209.888,00 динара из донаторских средстава.

У име свих Сомбораца Милошу Косановићу се захвалила градоначелница Душанка Голубовић, истакавши да је део средстава распоређен за пакете који су достављени социјално угроженом становништву у Чонопљи, а део је искориштен за набавку медицинске опреме, што је у овим тренуцима од највећег значаја.

  • Данас завршавамо поделу ове донације уручењем опреме за Ковид амбуланту у Дому здравља и опреме намењене Општој болници у Сомбору. Сматрам да ће ово бити значајна помоћ за целокупан наш здравствени систем, с обзиром да је Дом здравља пружио велику подршку у борби против корона вируса и био заправо прва линија одбране како бисмо цео здравствени систем у граду спасили од неке веће заразе, што се надам да смо и успели да остваримо, рекла је градоначелница Голубовић.

На вредној донацији захвалила се и директорка Дома здравља др Емеше Ури, рекавши да ће она додатно помоћи у пружању здравствене заштите нашим суграђанима.

  • Овом приликом захвалила бих се и градоначелници и већнику Форгићу, који су заправо сагледали тренутну ситуацију на најбољи начин и из донације су нама определили средства за које смо успели да купимо ове апарате и на тај начин смо успели да осигурамо и даље добар квалитет и сигурност нашим суграђанима да ће правовремено да буду откривене све њихове тегобе и да се усмере тамо где треба, истакла је др Емеше Ури.